L’Ajuntament sancionarà amb multes de fins a 3.000 € als infractors que tirin poda als contenidors i perseguirà les activitats de jardineria il·legals

Poda

En una reunió mantinguda amb els professionals de la jardineria es van presentar les noves mesures restrictives per als dipòsits de restes orgàniques.

El Consistori vol lluitar contra els treballadors il·legals que fan mal ús del servei de recollida de restes de poda o del parc verd.

L’Ajuntament sancionarà amb multes d’entre 60 i 3.000 € als infractors que tirin poda als contenidors i perseguirà les activitats de jardineria il·legals.

En una reunió mantinguda amb els professionals de la jardineria es van presentar les noves normes per al dipòsit i recollida de poda tant a les tres deixalleries municipals com a la recollida porta a porta. En aquesta reunió es va posar de manifest la necessitat de posar ordre en aquest servei i la necessitat de que tant els veïnats com els professionals de la jardineria en facin bon ús. Així mateix, també es varen acordar mesures per tal de lluitar contra la contractació d’empreses que treballin de forma irregular que a més abusen del servei municipal de recollida de poda.

Així, s’han aprovat tot un seguit de mesures destinades a racionalitzar el servei i a controlar els vessaments de restes de poda i que són; recollida de saques de poda (amb capacitat d’un metre cúbic), cada 15 dies i no de forma setmanal com fins ara; i abocament a les deixalleries amb un límit de tres bosses de 120 litres setmanals. A més s’han establert normes per a altres residus: cinc saques de 25 litres mensuals amb restes d’obra, entre altres mesures com el dipòsit de voluminosos, fustes, mobles, electrodomèstics, entre altres materials.

Competència deslleial

La regidora de Manteniment Urbà, Pilar Bonet, ha explicat que a la reunió mantinguda amb els professionals, aquests es van queixar de la forta competència deslleial dins del sector, ja que les empreses de jardineria que operen dins la legalitat veuen incrementats els costos de la seva activitat per operar seguint les normes, mentre que els treballadors que operen il·legalment no tenen costos per dipòsit de les restes orgànics derivats de la seva activitat il·lícita.

“Crea un greuge comparatiu el fet que molts jardiners que fan feina a domicilis facin ús d’instal·lacions o serveis de recollida sense pagar-los al·legant que es tracta de particulars”. “Volem lluitar contra aquestes pràctiques que creen greuges comparatius i afavoreixen l’economia submergida”.

Per la seva banda, el segon tinent de batle d’Atenció a la Ciutadania a les Urbanitzacions, Alexandro Gaffar, ha manifestat que aquestes pràctiques són molt comunes a les 16 urbanitzacions registrades al municipi, on és molt habitual dipositar les restes de poda als contenidors i fins i tot al camp.

Per això, Gaffar ha assegurat que ja s’ha iniciat una campanya de detecció d’irregularitats o abocaments incontrolats per part de l’Ajuntament amb multes per als infractors que poden arribar als 3.000 €.

Amb tot, les reunions mantingudes amb els professionals de la jardineria privada amb estat molt positives i han fet palesa de la gran professionalitat d’empreses privades i del servei municipal de jardineria.

Per a la recollida de saques amb restes de poda, els usuaris poden sol·licitar el servei a través del telèfon: 900 86 99 27.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament visita el parc fotovoltaic en construcció de ‘sa caseta’
Següent
Escoles d’educació infantil municipals
Menú