L’Ajuntament exigeix a Endesa una solució urgent per evitar els constants talls de subministrament a la zona d’Urbanitzacions

Solució urgent per evitar els constants talls de subministrament a la zona d’Urbanitzacions

Els talls constants d’electricitat es produeixen des de fa anys, sobretot a l’estiu quan la població resident augmenta considerablement.

  • La problemàtica està en el fet que la xarxa elèctrica és dels anys 50 i 70 i no s’ha fet el manteniment ni l’adaptació a l’augment de la demanda. 
  • L’Ajuntament ha rebut més de 60 instàncies de famílies afectades i ha remès una carta a la companyia per exigir una solució.

L’Ajuntament de Llucmajor ha remès, en noms dels veïns afectats, una carta a Endesa per exigir una solució urgent, que posi punt final als continus talls d’electricitat que pateixen els residents a la zona d’Urbanitzacions.

Des de fa anys, les famílies que resideixen a aquesta zona del municipi pateixen continus talls en el subministrament elèctric amb el consegüent perjudici. L’Ajuntament ha rebut més de 60 instàncies de llucmajorers afectats que exigeixen una solució immediata.

El tercer tinent de batle de Medi Ambient, Guillermo Roig, ha explicat que la problemàtica està en el fet que la població ha augmentat considerablement, sobretot a l’estiu quan la població flotant es multiplica i per tant hi ha més demanda energètica.

“Les urbanitzacions (Badia Gran, Badia Blava, Cala Blava, entre altres), són dels anys 50 i 70, per tant, compten amb xarxes elèctriques amb aquesta antiguitat, i en les quals Endesa, tal vegada no ha invertit ni mantingut prou, per a adaptar-les a l’augment de la demanda”.

Per la seva banda, el segon tinent de batle d’Atenció a la Ciutadania a Urbanitzacions, Alexandro Gaffar, ha assegurat que “des de fa anys, els petits talls d’electricitat durant l’estiu i també a l’hivern ha generat molt malestar entre els veïns d’Urbanitzacions”. Des de l’Ajuntament es va dur a terme una campanya informativa, animant als afectats a enregistrar les seves queixes de forma oficial, “a hores d’ara hem rebut més de 60 expedients que es remetran a l’empresa subministradora d’energia perquè prengui les mesures corresponents i solucioni el problema al més aviat possible”.

El batle, Éric Jareño, ha remès una carta a Endesa, acompanyada de tots els expedients dels veïns per demandar a l’empresa energètica una resposta que es pugui traslladar als residents afectats.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor sancionarà amb multes d’entre 300 i 1.000 € les sancions greus per dipòsit de voluminosos als contenidors de fems
Següent
Proves selectives per cobrir com a funcionaris de carrera tres (3) places de policia local de l’Ajuntament de Llucmajor, mitjançant el procediment extraordinari
Menú