L’Ajuntament de Llucmajor sancionarà amb multes d’entre 300 i 1.000 € les sancions greus per dipòsit de voluminosos als contenidors de fems

Sancions greus per dipòsit de voluminosos als contenidors de fems

La Policia Local ha efectuat un control a la zona d’Urbanitzacions amb el resultat de tres denúncies.

  • L’acció s’emmarca en la campanya policial de lluita contra els abocaments incontrolats a llocs públics i contenidors.

L’Ajuntament de Llucmajor sancionarà a les persones que efectuïn abocaments incontrolats d’estris, residus voluminosos, i aparells diversos a llocs públics o contenidors que no es corresponen amb residus sòlids urbans amb multes que poden oscil·lar entre els 300 i 1.000 €, si la denuncia es cursa com a greu.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Guillem Roig, les sancions vénen tipificades a l’Ordenança Reguladora de Neteja Viària, Recollida i Tractament de Residus Sòlids Urbans “encara que hi ha diversos supòsits que incideixen en la decisió d’una sanció o una altra, i que cal revisar cada cas, atesa la denúncia de la policia”.

Campanya policial

En el darrer control efectuat per part de la Policia Local de Llucmajor, en les zones on més denúncies es reben: Sa Torre, Badia Gran, Polígon de Son Noguera i Ruralías, s’ha procedit a denunciar a tres persones que dipositaven estris que no es corresponen amb residus sòlids urbans.

Dos dels denunciats són veïns mateixos del terme municipal que dipositaven, entre altres materials, ferros susceptibles de produir danys en la recollida d’escombraries. El tercer denunciat és un resident europeu desplaçat a l’Illa a passar el Nadal a casa d’un familiar resident en el terme municipal.

El batle i regidor de Policia, Éric Jareño, ha constatat que “aquesta campanya s’emmarca entre les programades per evitar l’abocament incontrolat en llocs públics i contenidors”. “Volem perseguir l’incivisme de determinades persones que, a més d’actuar al marge de la normativa vigent fan malbé a la imatge del nostre municipi”.

“El nostre objectiu no és sancionar ni fer aquestes actuacions amb sentit recaptatori, volem conscienciar a la població de la necessitat de separar correctament els fems i fer un bon ús dels llocs i contenidors per a tal efecte i per al bé comú”, ha dit el batle.

Les denúncies han estat remeses a Medi Ambient per a la tramitació de les corresponents sancions.

Ho vols compartir?
Anterior
Consulta prèvia a la modificació dels Estatuts del Patronat de la residència per a les persones majors del municipi de Llucmajor
Següent
L’Ajuntament exigeix a Endesa una solució urgent per evitar els constants talls de subministrament a la zona d’Urbanitzacions
Menú