L’Ajuntament de Llucmajor inicia la campanya d’Inspecció Tècnica de Residus als més de 6.000 habitatges adherits

Jareño i Vives amb els educadors que participen en aquesta campanya.

Aquesta setmana s’inicien les inspeccions domiciliàries que permetran reduir fins un 39 % la taxa de residus als ciutadans que reciclin correctament

El batle de Llucmajor, Éric Jareño, juntament amb el primer tinent de batle de Manteniment Urbà, Bernardí Vives ha presentat l’inici de la campanya d’Inspecció Tècnica de Residus (ITR), que començarà aquesta setmana i amb la que s’inspeccionaran els més de 6.000 habitatges que s’han adherit al projecte.  

Mitjançant aquestes inspeccions domiciliàries, es comprovarà que els ciutadans  adherits al programa separen correctament el fems i per tant poden beneficiar-se de fins a un 39% de bonificació en la seva taxa de residus.

D’aquesta manera, els ciutadans hauran de permetre que algun dels quatre educadors ambientals que aniran degudament identificats i que s’encarregaran d’aquesta tasca, entrin als seus domicilis per comprovar que separen correctament els residus, o mostrar-los els diferents recipients on duen a terme la separació dels residus.  

Segons ha explicat el primer tinent de batle Bernardí Vives, “el nostre objectiu és incentivar que es separin els residus en origen per facilitar el reciclatge i esperam que ben aviat molts més residents s’inscriguin a la campanya, demostrant així que som un municipi que té cura del medi ambient”.

Aquells ciutadans que reciclin correctament tendran un descompte en la seva taxa de residus, que pot variar en funció de la tipologia d’habitatge o local. Així, els usuaris adherits al programa tindran descomptes de fins al 39 % respecte als no adherits i una rebaixa de fins al 15 % (-31 €) respecte a l’actual cost de la taxa. 

En el cas dels locals comercials, la rebaixa representa prop d’un 30 %, i una davallada del 10% respecte a l’actual taxa. Pel que fa als s habitatges en rústic, amb motiu de la redistribució dels contenidors en sòl rústic i creació les àrees d’aportació vigilades, es reduirà al 50 % del cost de la recollida, en cas d’estar adherits al programa. Així el cost total de la taxa per aquests usuaris percebrà una rebaixa del 80% respecte a l’actual taxa (-105 €).  

L’adhesió a aquest programa és voluntària, però és destacable el fet que els usuaris que no s’insccriguin i, per tant, no es comprometin a reciclar, veuran incrementades les seves tarifes de residus fins un 17 % respecte la taxa actual. 

El batle de Llucmajor,  per la seva part, ha posat de manifest que “des de l’ajuntament apostam per aconseguir un municipi cada cop més sotenible, i per això posam a disposció dels nostres ciutadans les eines necessàries per aconseguir-ho”. Jareño ha volgut aclarir que “no posarem sancions a les persones que no reciclin correctament, ja que la tasca dels educadors és inspeccionar i, en cas que sigui necessari, informar sobre com s’ha de dur a terme una correcta separació de residus”.

Les inspeccions, que començen aquesta setmana, s’iniciaran en aquelles zones del municipi amb major densitat de població durant l’estiu i en cas que la persona no es trobi a casa en el moment de la inspecció es realitzarà una segona visita. Els ciutadans que no s’hagin adherit al programa i vulguin participar podran fer-ho a través de les OAC (Oficines d’Atenció al Ciutadà) de l’Ajuntament, però no rebran les bonificacions fins el rebut de l’any que ve.

 

Ho vols compartir?
Anterior
La Policia Local de Llucmajor aixeca més de 160 actes en 12 dies de viatges d’estudis
Següent
Llucmajor ja disposa d’una llanxa de salvament aquàtic per atendre les emergències
Menú