L’Ajuntament de Llucmajor elimina la taxa d’entrada i sortida de vehicles i crea noves modalitats de gual

L'Ajuntament de Llucmajor elimina la taxa d'entrada i sortida de vehicles i crea noves modalitats de gual

La nova ordenança municipal estableix guals de 24 hores i guals laborals.

  • Desapareix la taxa de 11,30 € anuals d’entrada i sortida de vehicles a domicilis particulars i empreses.

  • Es redueix així la càrrega fiscal per als ciutadans, es crea nous llocs d’aparcament i s’acaba amb una mesura injusta.

L’Ajuntament de Llucmajor va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança municipal reguladora que fa referència als guals i entrada i sortida de vehicles a immobles amb la finalitat d’adaptar la normativa a les necessitats dels ciutadans.

Així, se suprimeix la taxa anual de 11,30 € per a l’entrada i sortida de vehicles a domicilis particulars i empreses que fins ara havien d’abonar tots els ciutadans que tenien cotxera i que queda totalment exhaurida.

També es crea una nova estructura de guals per a les empreses, passant del gual permanent contemplat a l’ordenança municipal de 2011 a un gual de 24 hores, (equivalent a l’anterior permanent), conservant la mateixa tarifa.

De banda, apareix el gual laboral, un equivalent de gual temporal que contempla la prohibició d’estacionament de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 hores i dissabtes de 8.00 a 13.00 hores amb les següents quanties:

Capacitat de 1-4 vehicles: 52,10€/any

Capacitat de 5-6 vehicles: 82,80€/any

Quantia que s’incrementarà en 16,40€/any per vehicle.

Objectius

Segons ha explicat el segon tinent de batle d’Economia, Funció Pública i Atenció a la Ciutadania a les Urbanitzacions, Alexandro Gaffar, els objectius d’aquest canvi és reduir la càrrega fiscal als veïnats “perquè la taxa d’entrada i sortida de vehicles no oferia una contraprestació al usuari. No consideram adequat cobrar sense oferir res a canvi”.

De banda, diu Gaffar, es fa una adaptació de les taxes a les necessitats reals dels sol·licitants de gual, amb la nova normativa els usuaris que no necessiten el gual les 24 hores paguen menys. “D’aquesta manera es creen hores disponibles i nous espais d’aparcament especialment a zones saturades de s’Arenal i Llucmajor”.

El batle, Éric Jareño, ha volgut “agrair a tots els partits que conformen el ple municipal el seu suport a aquesta modificació de l’ordenança municipal” i el tinent de batle ha assegurat que “amb aquesta actuació es posa punt i final a una taxa injusta”.

Ho vols compartir?
Anterior
Centenària a Llucmajor
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor concedeix l’Espigolera a Pedro Antich Pons
Menú