L’Ajuntament de Llucmajor concedeix l’Espigolera a Pedro Antich Pons

Espigolera a Pedro Antich Pons

El guardonat fou el fundador, juntament amb la seva esposa, Maria Ferrer Torrens, de l’agrupació ‘Aires des Pla Llucmajorer’, fa 60 anys.

És la màxima distinció que atorga el Consistori llucmajorer a aquelles persones o entitats que hagin beneficiat el municipi o tenguin especial ressonància o mèrit fora d’aquest.

L’Ajuntament de Llucmajor va concedir ahir l’Espigolera a Pedro Antich Pons, fundador juntament amb la seva esposa, Maria Ferrer Torrens, de l’agrupació ‘Aires des Pla Llucmajorer’, l’any 1959.

Segons va explicar el batle, Éric Jareño, el mestre i director va dedicar a l’agrupació, “a més de la seva bona atenció, la millor il·lusió de la seva vida, i procurà perfeccionar-ne l’estil. Així, animat pels èxits obtinguts i sempre pensant en el futur, va crear una escola de balls regionals que tindria com a finalitat preparar nous membres per a l’agrupació a més de despertar i mantenir l’interès dels joves per folklore de la nostra illa”.

L’agrupació ‘Aires des Pla Llucmajorer’ participa de forma desinteressada en tots els actes de caràcter festiu i popular de Llucmajor, especialment aquells que són oficials i organitzats per l’Ajuntament; festes de Sant Miquel i de Santa Càndida, fires i esdeveniments importants per al poble. “Per la qual cosa estem profundament agraïts”, diu el batle qui ha remarcat que “han passejat el nom de Llucmajor per tot el món, per tot on han participat a mostres i ballades”.

La regidora d’Educació i Cultura, Francisca Lascolas, ha explicat que l’Espigolera és la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Llucmajor a aquelles persones físiques o jurídiques que hagin realitzat accions que redundin en benefici del municipi que aportin una especial ressonància o mèrit fora d’aquest.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor elimina la taxa d’entrada i sortida de vehicles i crea noves modalitats de gual
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor destina més de 150.000 € a convenis amb entitats i ONG’s
Menú