L’Ajuntament de Llucmajor compra 24 desfibril·ladors que ubicarà a centres de gran afluència de gent

L’Ajuntament de Llucmajor compra 24 desfibril·ladors que ubicarà a centres de gran afluència de gent

Hi destina 49.984 euros i s’aconseguirà el certificat de municipi “cardioprotegit”.

L’Ajuntament de Llucmajor ha procedit a la compra de 24 desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA), que s’utilitzen en cas d’aturades cardiorespiratòries i que en unes setmanes quedaran instal·lats a diferents indrets del municipi. Els desfibril·ladors es col·locaran als centres o espais que habitual tenen una major afluència de gent o públic com ara centres escolars, poliesportius o parcs públics, entre altres.

Amb aquesta iniciativa de l’àrea d’Esports, Cooperació i Participació Ciutadana, “aconseguirem la certificació de municipi cardioprotegit”, destaca el regidor Tomeu Tugores (PSOE) qui apunta que per a la ubicació d’aquests desfibril·ladors “es tenen en compte les ràtios adequats de proximitat de població perquè en l’hipotètic cas que s’hagin d’utilitzar, siguin el més a prop possible”.

L’Ajuntament de Llucmajor destina a aquesta iniciativa 41.280 euros (IVA exclòs) i gràcies a la implantació de tots aquests aparells s’aconseguirà la certificació de “municipi cardioprotegit, una acreditació a destacar si tenim en compte l’extensió del nostre terme municipal”.

També es dotarà d’aquests aparells als cossos de seguretat com ara la Policia Local, la Guàrdia Civil i els voluntaris de Protecció Civil.

Aquests desfibril·ladors poden ser utilitzats per personal no mèdic i per això es durà a terme formació oficial en l’ús d’aquests aparells i en Suport Vital Bàsic (SVB), ja que són les úniques accions que han demostrat que funcionen de forma “indiscutible en la supervivència del pacient en aturada cardíaca” i que el seu èxit depèn de la rapidesa de la seva aplicació.

En aquest sentit, Tugores informa que en el proper mes de maig es durà a terme “formació oficial per a 250 persones entre la qual hi haurà personal propi com ara policies, personal de la brigada municipal, de les oficines i també a membres d’associacions i clubs esportius del municipi”.

Ho vols compartir?
Anterior
Un equip de “joves navegants” de l’Ajuntament de Llucmajor participa en la “ruta de la sal”
Següent
Atenció Social posa en marxa un ambiciós projecte de prevenció amb la mar com a protagonista
Menú