L’Ajuntament de Llucmajor aprova un protocol de control de colònies felines urbanes

Ajuntament_Llucmajor

L’objectiu del projecte és el de regular i organitzar les persones que dediquen el seu temps i el seu esforç a l’alimentació d’aquests animals al municipi

L’Ajuntament de Llucmajor ha aprovat un protocol de gestió de colònies felines urbanes davant la gran quantitat de moixos salvatges que hi ha al municipi. L’objectiu de la posada en marxa d’aquest protocol és el de regular i organitzar les persones que dediquen el seu temps i el seu esforç a l’alimentació d’aquests animals, conscients que alimentar els moixos de forma inapropiada pot provocar tant danys al mateix animal com molèsties als veïnats.

Amb aquest protocol la intenció de l’Ajuntament és aconseguir una gestió responsable de les colònies felines urbanes, comptant amb l’assessorament d’un tècnic veterinari col·legiat i amb la imprescindible col·laboració del voluntariat, per tal de disposar d’eines per controlar aquestes colònies. Aquests objectius es pretenen assolir mitjançant l’aplicació del protocol aprovat, que es basa en l’execució del mètode CER (captura-esterilització-retorn), procediment òptim per al control de les colònies felines urbanes.

Per tal de posar en marxa el protocol i assolir els objectius que s’hi estableixen, totes aquelles persones que vulguin col·laborar i formar part del voluntariat han de sol·licitar autorització a l’Ajuntament, el qual emetrà un carnet acreditatiu d’aquesta autorització.

El batle de Llucmajor, Éric Jareño, posa de manifest que “des de l’Ajuntament es reconeix la feina que han duit a terme fins ara tots els veïnats i veïnades, i, especialment, les persones voluntàries d’associacions, alimentant i sobretot realitzant tasques de castració de moixos, evitant així la sobrepoblació als nuclis urbans”. No obstant això, és obligatòria l’autorització per seguir fent aquestes tasques, i es recorda la prohibició, segons l’article 36 a) de l’Ordenança municipal de tinença i protecció d’animals de companyia, de donar-los menjar als espais públics sense autorització i/o a zones on no estigui autoritzat (colònies autoritzades).

Així mateix el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de Llucmajor, Guillem Roig anima els particulars “a seguir col·laborant en aquest projecte amb la castració dels seus moixos, ja que, donada la naturalesa d’aquests animals, són molt difícils de controlar”.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor aposta per la reactivació econòmica i manté el 100 % de les terrasses dels bars i restaurants fins el 31 de desembre
Següent
L’Ajuntament sancionarà amb multes de fins a 3.000 € l’abocament de fems i residus als camins del municipi
Menú