L’Ajuntament augmentarà en a prop d’1 milió de € el pressupost destinat a emergència social

Ajuntament Llucmajor

La partida anual de Serveis Socials de 125.000 € contemplada en el pressupost de 2020 ja està exhaurida.

  • Un conveni signat amb l’IMAS aporta 146.000 € per ajudes socials derivades de la pandèmia de la Covid-19.

  • El Consistori està fent feina per reorganitzar el pressupost municipal i destinar 800.000 euros del romanent. 

  • Es destinaran a la cobertura d’ajudes directes i diferents programes enfocats a Serveis Social i Servei de Col·locació de persones en risc d’exclusió.

L’Ajuntament de Llucmajor destinarà 1.071.000 € al Departament de Serveis Socials i altres departaments i serveis encara per especificar, per fer front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19. 

De moment, la partida pressupostària del departament de Serveis Socials de 125.000 € contemplada als comptes per enguany està exhaurida i un conveni signat amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), òrgan depenent del Consell de Mallorca, aporta 146.000 € al departament.

A més, el Consistori farà una aportació addicional de 800.000 € procedents del romanent de tresoreria. El batle, Éric Jareño, ha explicat que aquesta quantitat s’invertirà en emergència social “en serveis i ajudes encara per determinar però que ajudin a pal·liar la situació de necessitat de la ciutadania”.

També ha volgut agrair “la impecable tasca desenvolupada pels treballadors i funcionaris del departament, que han treballat sense treva, de forma telemàtica durant el confinament i ara de forma presencial, per donar sortida a totes les peticions d’ajuda i sol·licituds fetes pels ciutadans en aquests moments tan durs per a moltes famílies i persones amb risc d’exclusió social”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Socials i Dependència, Gabriel Rojo ha comentat que “una vegada acabada la crisi sanitària comença una crisi social en què s’haurà de fer front a situacions molt complicades a les que s’intentarà ajudar o donar solució, per això s’ha reforçat el personal del departament a s’Arenal, entre altres actuacions que permetin donar sortida a l’allau de persones que es preveu acudiran als Serveis Socials i altres serveis municipals”.

Actuacions 

Elt tècnics del departament han elaborat un informe sobre les actuacions dutes a terme en els darrers mesos:

El personal consta de 8 treballadors més un contracte de reforç a s’Arenal procedent del SOIB. En tot moment el servei ha funcionat al 100% atenent telefònicament les demandes, percebent els professionals un augment considerable quant a les demandes referents a les prestacions econòmiques.

“També hi havia persones que no eren perfil d’atenció municipal, per tant, s’ha de ser prudent a l’hora de xerrar de llistes d’espera perquè no tothom que crida a serveis socials és perfil”, diu l’informe.

Cal remarcar que a Llucmajor poble no hi ha llista d’espera. De fet, si en cap moment ha existit llista d’espera breu, que ha estat més bé pel fet de no poder donar cites presencials diàriament i haver de fer torns de feina per motiu d’aforament i espai. Però si és una realitat que hi ha un tant per cent elevat d’absentisme a les primeres entrevistes.

Sobre possibles queixes dels usuaris, els tècnics demanden que “ens fessin arribar per escrit quines són les que hi ha del servei, i que consultat el registre municipal no consta cap escrit de queixa dirigit a serveis socials. També sabem que quan no es dóna la resposta tècnica que espera l’usuari això es converteix amb una queixa però haurien d’analitzar el fonament”.

Sobre les ajudes tramitades, la memòria diu que “una persona sol·licita suport a serveis socials no vol dir que necessàriament s’han de tramitar ajudes econòmiques municipals. El treball social és molt més que donar ajudes econòmiques, les intervencions engloben altres activitats i suports socials”.

Amb tot, s’ha tramitat 32 SEISL (Servei Especialitzat d’Inserció Social i Laboral) i 131 de la Renda Social Garantida COVID-19. S’han donat d’alta 33 casos nous del Servei d’Ajuda a Domicili, des de l’inici de la crisi, la resta varen ser serveis puntuals i/o temporals. Actualment hi ha un cas en llista d’espera pendent d’alta hospitalari. 

Un total de 34 usuaris varen ser baixa temporal del Servei d’Ajuda a Domicili amb motiu de prevenció de la COVID-19. Actualment s’han reiniciat la totalitat dels casos mentre que alguns s’han donat de baixa perquè han accedit a altres serveis (residència, cuidadors, etcètera).

S’ha de tenir en compte que s’han fet altres tipus de serveis com puguin ser compres puntuals per a persones majors sense suport social i/o famílies vulnerables, supervisió de persones grans que viuen el camp, menjar a domicili, supervisió de medicació i estat general.

Durant l’estat d’alarma s’ha realitzat un seguiment telefònic d’aquells casos que estaven de baixa temporal. Dels casos actius, el seguiment s’ha fet presencial i s’ha intensificat amb molts de casos amb motiu de l’aïllament. 

“Des que es va decretar l’estat d’alarma tot l’equip ha unit forces per atendre el millor i amb la màxima rapidesa possible a tots els usuaris del terme de Llucmajor, la majoria compaginant feina i família fent feines fins i tot els caps de setmana si era necessari”, conclouen els tècnics en cap dels Serveis Socials municipals.

Ho vols compartir?
Anterior
Esborrany modificació de l’ordenança reguladora de la convivència ciutadana
Següent
L’Ajuntament visita el parc fotovoltaic en construcció de ‘sa caseta’
Menú