La recollida selectiva arriba al 85% a Llucmajor als sis primers mesos d’implantació del ‘porta a porta’

recollida

El terme municipal en conjunt passa del 7% de 2019 al 25% al primer semestre de 2020.
Des que s’implantà el ‘porta a porta’ al mes de gener i fins a juny d’enguany, s’han recollit 675 tones de matèria orgànica.
La xifra de recollida d’envasos supera al primer semestre d’enguany les dades de tot l’any passat, en passar de 294 en 2019 a 406 tones de gener a juny.

El poble de Llucmajor ha arribat al 85% de reciclatge en els primers sis mesos de 2020 i des que s’implantà el sistema de recollida selectiva ‘porta a porta’. En el conjunt del municipi s’ha arribat al 25% al primer semestre de l’any envers el 7% enregistrat durant tot l’exercici anterior.

A més, s’han recollit 678 tones de matèria orgànica i pel que fa a la recollida d’envasos s’hi han comptabilitzat 406 tones al primer semestre d’enguany enfront de les 294 tones recollides a 2019.

Els trams on s’han enregistrat valors més positius de reciclatge són els corresponents a; paper i cartó (3,1% el 2019 envers el 5% dels sis primers mesos de 2020), envasos (1,3% el 2019 enfront del 5,7% del semestre de 2020).

La regidora de Contractació Pública i Manteniment Urbà, Pilar Bonet ha mostrat la seva satisfacció “per unes dades excepcionals que demostren que el sistema implantat està funcionant”.

A més, Bonet ha volgut “agrair la capacitat d’adaptació dels llucmajorers i, sobretot, l’esforç realitzat pels residents a foravila que es veuen obligats a dipositar els fems a les àrees d’aportació, ja que s’han suprimit els contenidors a les zones rurals del municipi”.

La regidora ha recalcat que Llucmajor era un dels municipis amb una menor taxa de reciclatge de tota Mallorca “uns nivells que hem revertit sobradament”. A més, el poble supera el 50% de reciclatge estipulat pel Govern “mentre que la resta del municipi camina cap a aquesta xifra a la qual esperam arribar-hi”.

Ho vols compartir?
Anterior
Informam de l’obertura al públic, mitjançant el sistema de cita prèvia, de les oficines municipals del carrer Constitució, 6, Segons els següents criteris:
Següent
L’Ajuntament inicia els tràmits per enderrocar una zona del CEIP Puig de Ros
Menú