La comunitat educativa i veïnal exigeix al Consell una nova ubicació per als malalts de la Covid-19

col·legi sant Viçens de Paül

Actualment, s’ha habilitat un hotel de s’Arenal, situat devora un centre educatiu per ubicar migrants i asimptomàtics.

L’Ajuntament de Llucmajor dona tot el seu suport a l’AMIPA del centre educatiu Sant Vicenç de Paül en la seva reivindicació per exigir al Consell de Mallorca una solució respecte de la ubicació d’un ‘hotel Covid’ situat al voltant del col·legi on passen la quarantena, persones que han donat positiu a les proves PCR i no poden residir a altre lloc o negatius però que han estat en contacte amb persones infectades.

En un comunicat emès per l’AMIPA amb el recolzament de la direcció i personal docent del centre educatiu mostren el seu total rebuig i disconformitat per aquest fet i exposen que l’hotel medicalitzat, situat al carrer d’Antoni Catany 5 de s’Arenal, està ubicat just devora una plaça on els alumnes d’ESO havien de fer el temps de pati, previ consentiment de l’Ajuntament, i ara no es pot fer per la inseguretat que crea entre els pares i mares dels estudiants la proximitat de l’hotel. 

L’AMIPA, amb el suport de la comunitat educativa i les entitats veïnals de la zona, i amb el suport de l’Ajuntament volen transmetre el seu desacord i malestar per aquesta situació. Des d’aquests col·lectius s’entén la necessitat de tenir una infraestructura que permeti a aquestes persones fer la quarantena amb la màxima seguretat sanitària, però incideixen en què l’hotel es troba a menys de 10 metres del centre educatiu, i una bona part de les habitacions donen al carrer on està ubicat el mateix.

El comunicat al·lega que les habitacions no tenen finestres amb obertura limitada com els hospitals, o l’hotel Melià (hotel també destinat a hotel COVID), i per tant les persones que estan allà confinades poden sortir a l’exterior a través dels balcons en qualsevol moment amb el risc sanitari que això pot suposar.

A més constaten que no se salvaguarda la intimitat de les persones allotjades a l’hotel, ja que quan surten als balcons i per tant són visibles per qualsevol persona que transita pel carrer.

Amb aquest escrit es vol continuar exposant una situació que és preocupant, i la necessitat de reubicació d’aquest servei a la comunitat, a un altre lloc on no hi hagi una confluència de nucli poblacional tan significatiu.

El comunicat compta amb el suport de les següents entitats:

AMIPA DEL CC SANT VICENÇ DE PAÜL.

Comunitat Educativa CC Sant Vicenç de Paül.

Associació de veïns Amics de s’Arenal.

Associació de veïns Badies.

Associació Urbanitzacions Arenal i Llucmajor.

Associació veïns Maioris.

Associació veïns i veïnes Districte Platja de Palma.

Amics dels Reis de s’Arenal.

Ajuntament de Llucmajor.

Antecedents

L’11 de setembre va ser adjudicat l’hotel com a centre medicalitzat. El dia 25 de setembre es van albergar persones que havien arribat a l’illa de forma irregular. En aquell moment des de la comunitat educativa es varen fer una sèrie de passes:

– Establir contacte directe amb l’Ajuntament, que va fer arribar un escrit juntament amb la direcció del centre i l’AMIPA a la Delegació de Govern.

– Establir contacte telefònic amb el Conseller d’Educació, Martí March, que manifesta el seu suport a tota la comunitat educativa, i qui en representació de la Delegació de Govern, informa que totes les persones que estaven a l’hotel tenien PCR negatives confirmades, però que havien estat en contacte estret i, per tant, han de guardar quarantena durant 10 dies.

– Establir contacte amb la Guàrdia Civil destinada a custodiar l’hotel.

– Canviar les entrades i sortides dels alumnes de 5è i 6è EP i de tots els alumnes d’ESO per evitar que els nins fessin cua per entrar a la paret de l’hotel. La comunitat educativa, molt preocupada per la situació, es va manifestar en contra d’aquesta situació.

Durant el cap de setmana varen arribar nombrosos correus, missatges i trucades als responsables del centre (professors, pares, mares). Algunes famílies decideixen que com a protesta els nins no aniran a l’escola.

El dia 28 de setembre varen faltar a classe 94 alumnes (del total de 350 alumnes). Els dies següents la situació es va normalitzar. Durant cada dia de quarantena la Guàrdia Civil ha estat a la porta de l’hotel vigilant les persones que entren i surten. Es varen rebre cridades al centre de suport i seguiment, a més de missatges del Conseller, de la inspectora al centre, i del batle de Llucmajor.

El dia 2 d’octubre des de la secretaria d’Escola Catòlica es va aconseguir que el President de l’IMAS (Consell de Mallorca), es reunís amb responsables del CC Sant Vicenç de Paül per fer algunes aclariments, de les quals es va saber que l’hotel té contracte de lloguer amb l’IMAS fins al mes de desembre, i que en cas que sigui necessari serà utilitzat com a hotel COVID per a persones que, tant negatives com PCR positives però asimptomàtiques, hagin de fer quarantena i no ho puguin fer als seus domicilis per diferents motius.

Des de l’Ajuntament, la tinent de batle d’Educació, Xisca Lascolas reitera tot el suport a la comunitat educativa “tot i que som conscients de la necessitat d’ubicar a aquestes persones, creiem que hi ha llocs molt més adients que un establiment ubicat en el centre neuràlgic d’una població i a una zona molt concorreguda per veïns, tant resident com usuaris del centre educatiu situat just devora”.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor reparteix 12.000 quilograms d’aliments a través dels serveis socials municipals
Següent
EXPEDICIÓ DEL PERMÍS MUNICIPAL DE CONDUCTOR
Menú