El rellotge de la plaça d’Espanya de Llucmajor conclou la seva restauració

L’emblemàtic rellotge de l’edifici de l’Ajuntament, situat en la plaça d’Espanya de Llucmajor, ha conclòs la seva restauració després de dos mesos de treball per part d’especialistes rellotgers.

Entre els treballs realitzats destaca el desmuntatge total de tota la maquinària per a procedir al poliment de les peces d’aquesta, així com la reparació de la transmissió de l’esfera o el tornejat dels eixos del propi rellotge. El rellotge ha estat configurat amb un sistema automàtic a partir d’aquesta restauració, que farà que el manteniment del mateix sigui més fàcil de realitzar.

El Consistori va adquirir el compromís de la restauració i la conseqüent posada en marxa d’aquest símbol del municipi abans del 31 de desembre, perquè els veïns i veïnes de Llucmajor poguessin rebre el nou any seguint les seves campanades.

Aquest emblemàtic rellotge es va comprar en 1886 a Miquel Font, un rellotger de Palma. En aquells moments va costar 3.000 pessetes a l’Ajuntament. Poc després d’instal·lar-se es va construir la campana i el templet de zinc que completaven l’edifici i que en l’actualitat encara romanen.

Per a Xisca Lascolas, batlessa de Llucmajor, en el seu moment adquirim el compromís de la restauració del rellotge de plaça, i a més ens vam comprometre al fet que el rellotge funcionés abans de final d’any. Hem complert amb els terminis i a més hem retornat al poble un dels símbols que vam perdre fa mesos. És un element més del nostre patrimoni que cal mantenir i cuidar per molts més anys”.

La inversió de la restauració ha ascendit a 29.558 euros més IVA.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor tria el seu Cap de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil
Següent
Ordre dia del Ple 27 desembre
Menú