El Ajuntament de Llucmajor fa net part del cau del torrent de Son Verí a la desembocadura a S’Arenal

torrent de Son Verí

L’Ajuntament de Llucmajor ha procedit a la neteja de la part urbana del torrent de Son Verí a la seva arribada a S’Arenal.

Les restriccions per la pandèmia han retrassat les previsions inicials per dur a terme el projecte, però ara es troba a la seva fase final. El Batle, Éric Jareno, el tinet batle de Medi Ambient, Guillem Roig i la regidor d’Educació i Formació Xisca Lascolas, han visitat la zona per comprovar de primera ma les darreres accions.

La feina ha estat possible gràcies a les pràctiques dels alumnes de Forestal del programa “Bosc Major” que es realitza al municipi des del SOIB. Els joves han esbrossat tot el cau del torrent, fent especial indicència en totes aquelles arbusts que per la seva configuració suposen un major perill. S’han adequat els dos marges del cau de manera que s’han desixat al descobert els tancaments de marés laterals. A més, s’han reirat diferents residus com a mobles, rodes i altres tipus de fems. “Des de l’equip de govern volem fer una crida per evitar els comportaments incívics que provoquen que el cau del torrent hi hagin aparegut voluminosos que representen un risc si hi hagués una torrentada”, ha comentat Roig.

“Estam molt contents d’aquesta quarta edició del programa Bosc Major; el torrent ha estat la seva primera práctica i tots s’han implicat de manera extraordinaria”, ha subratllat Lascolas. Així mateix, s’ha posat cura en les zones que peguen a vivendes per tal de deixar-ho el més adequat possible per evitar perills. S’espera que aquesta intervenció quedi acabada ben aviat.

Per altra banda, des de l’equip de govern s’ha assenyalat que l’Ajuntament només ha intervengut a la part urbana del torrent que és on té les competències. La resta de cau hauria d’haver estat netejat per part de la Conselleria de Medi Ambient. “Així com nosaltres som responsables de la part que ens correspon, pensam que el Govern també hauria de ser diligent i actuar, sobretot, tenint en compte que es tracta d’un torrent que passa dins una zona urbana; fet que suposa un alt risc”, ha dit Roig.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor comença amb una campanya de lluita contra el vandalisme amb sancions que poden arribar als 3.000 euros
Següent
REBAIXA DEL 50% A L’IBI PER HABITATGES QUE INSTAL.LIN PLAQUES SOLARS
Menú