Llucmajor comença amb una campanya de lluita contra el vandalisme amb sancions que poden arribar als 3.000 euros

vandalisme

L’equip de govern està preocupat per la falta de civisme que implica fer malbé el mobiliari públic.

L’Ajuntament de Llucmajor ha decidit posar en marxa una campanya, de manera continuada, per sancionar els actes vandàlics que es puguin produir dins la localitat. L’objectiu principal és evitar els comportaments incívics que espenyen el mobiliari públic, provocant una mala imatge, sobretot, a la zona turística. 

Segons la normativa vigent al municipi es poden establir multes de fins a 3.000 euros en el cas de sancions molt greus, fins a 1.500 euros les greus i 750 euros les lleus. “No es tracta d’una acció amb intenció recaptatòria si no el que volem és conscienciar a tothom de què l’espai públic és de tots i que des del respecte i la bona convivència es pot tenir un municipi millor”, ha dit el Batle, Eric Jareño.

Actualment, l’equip de govern ha mostrat la seva preocupació pel vandalisme. “Ens hem trobat mobiliari romput, senyalitzacions arrabassades i cartells xapats, entre altres malifetes i pensam que és el moment de recriminar aquestes conductes incíviques”, ha contat el tinent batle de Medi Ambient, Guillem Roig. La darrera acció que ha denunciat l’Ajuntament són els cartells de les zones de platges a les Urbanitzacions. Aquest mobiliari ha estat objecte de pintades i s’han romput algunes peces, fet pel qual s’hauran de substituir.

Per altra banda, cal esmentar que aquests tipus de fets suposen una feina extraordinària de reparacions i substitucions per part del personal municipal. “Els actes incívics fan que el personal de la brigada municipal hagi d’invertir temps, quan podrien estar fent altres accions més valuoses pel nostre municipi; a més del cost que suposa la substitució de material espatllat”, ha comentat el tinent batle de Manteniment Urbà, Bernadí Vives. A més, cal tenir en compte que el mobiliari romput suposa un perill per a la ciutadania.

Per part de la Policia Local, es prestarà especial atenció a aquests fets. “A part del cost econòmic, és la mala imatge que es dóna, per això féiem una crida a la ciutadania per tal que denuncii tots aquests fets”, ha declarat Jareño. L’equip de govern s’ha compromès a perseguir al vandalisme i les conductes incíviques que fan malbé la convivència al municipi i donen una mala imatge als visitants.

Ho vols compartir?
Anterior
La urbanització de Sa Torre inaugura la primera zona d’oci caní del municipi de Llucmajor
Següent
El Ajuntament de Llucmajor fa net part del cau del torrent de Son Verí a la desembocadura a S’Arenal
Menú