Arrenquen les festes de Sant Cristòfol a s’Arenal de Llucmajor

Sant Cristòfol a s’Arenal

Es tracta d’unes festes “diferents” marcades per les mesures de seguretat per Covid-19.

L’Ajuntament de Llucmajor dona l’atsus a les festes de Sant Cristòfol 2020 a s’Arenal amb la lectura del pregó, aquest divendres 3 de juliol, a càrrec de Lluc Tomàs Munar, amb el títol: “S’Arenal i el calçat” i enmig de fortes mesures de seguretat per evitar contagis per la Covid-19.

Segons ha explicat el batle, Éric Jareño, són unes festes “completament atípiques” amb un programa on s’han suprimit totes les activitats que poden suposar un contacte entre persones com; verbenes, concerts, ball, nits de bauxa amb Dj’s, entre altres. “Volem garantir la seguretat dels participants de les festes per damunt de tot i per això es controlarà l’aforament en totes les activitats. La brigada municipal  desinfectarà el perímetre i les cadires després de cada acte”. 

D’aquesta manera, s’ha reduït considerablement l’aforament a determinades activitats que es duen a terme normalment a la plaça major i que si en edicions anteriors de les festes congregaven unes 1.200 cadires, enguany n’hi ha 300. El parc Joan Ferrer, punt comú dels arenalers durant les festes també tindrà bloquejat el seu aforament amb un màxim de 100 persones, ha dit el batle. 

El regidor de Festes, Ginés Sáez, ha manifestat que “no obstant aquestes mesures de seguretat, hem programat actes de tota casta per a gaudir en família; esport, activitats infantils, per a joves, concerts, tallers, cinema a la fresca, jocs d’aigua, contacontes, mostra de ball de bot, nit d’humor, entre altres”.

També queden anul·lades les activitats que es realitzaven a primera línia de platja “per evitar la congregació de turistes i l’aglomeració de persones” i també s’ha establert un horari de tancament diari de les festes a les 24 hores. “Enguany no es podran fer festes ni verbenes que acaben a elevades hores de la matinada”.

Sáez ha reconegut que “els més afectats per aquestes mesures seran els joves que veuran condicionades les seves activitats a un horari concret i una forta presència policial per evitar el botellot”. En aquest sentit, l’Ajuntament contractarà seguretat privada com a mesura de suport per als efectius de policia i protecció civil.

La primera tinent de batle d’Atenció a la Ciutadania a s’Arenal, Noemí Getino, ha manifestat que les festes d’enguany estan destinades únicament als arenalers, als residents i ciutadans de s’Arenal “als que no volem deixar sense les seves festes patronals i als que volem destinar un missatge de nova normalitat, malgrat que hi hagi restriccions i fortes mesures de seguretat”.

“Volem que els ciutadans puguin sortir al carrer a passejar i gaudir, almenys, del tradicional mercadet; de paradetes amb tota casta d’articles i de producte local i que fa 47 anys que participen d’aquestes festes; artesans i comerciants als quals volem donar l’oportunitat de fer un poc de calaix”. 

‘Arenaler de l’any’

Les activitats culturals tindran un fort protagonisme a les festes d’enguany, assegura la regidora de Cultura, Xisca Lascolas, amb concerts de la Banda de Música de Llucmajor, de música tradicional mallorquina, xerrades sobre la història de s’Arenal, mostra de ball de bot, contacontes, entre activitats “que no poden faltar al programa de festes” com el cercavila a càrrec dels xeremiers de s’Arenal o la tradicional entrega dels premis ‘Arenaler de l’Any’, que s’atorga aquelles persones que han representat una forta influència per a la comunitat.

Finalment, Ginés Sáez ha ressenyat que “les festes de s’Arenal seran una prova que determinarà, en funció del comportament ciutadà, la realització d’altres festes d’estiu o de les fires del mes de setembre a Llucmajor”.

Ho vols compartir?
Anterior
El Batle de Llucmajor destitueix els regidors de Llibertat Llucmajor per falta de confiança
Següent
PROCÉS DE MATRICULACIÓ DE LES ESCOLETES MUNICIPALS CURS 2020-2021
Menú