Visita institucional al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

Durant el dia d’avui el Conseller de Turisme, Cultura i Esports del Govern Balear, el Sr. Jaume Bauzá, el Director General de Cultura, el Sr. Pedro Vidal, la Vicepresidenta del Consell de Mallorca, la Sra. Antonia Roca, el Director Insular de Cultura, el Sr. Guillem Ginard, la Batlessa de Llucmajor, la Sra. Xisca Lascolas, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Llucmajor, la Sra Katina Rayó, han fet una visita institucional al recentment inaugurat Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, acompanyats pel president de la Fundació Toni Catany, el Sr. Miquel Bezares i del Director de la mateixa el Sr. Toni Garau.

Durant aquesta visita, els responsables del Centre han explicat als representants del Govern, Consell de Mallorca i de l’Ajuntament de Llucmajor quines són les característiques del Centre així com la importància i rellevància internacional d’aquest, a causa de l’extensa obra de Toni Catany, i les instal·lacions del Centre.

A més, els representants de la Fundació Toni Catany han explicat als representants de les diferents Administracions la importància de la col·laboració pública per al manteniment del Centre.

En aquest sentit, a nivell municipal, en les pròximes setmanes se signarà el conveni de subvenció nominativa que està previst ja en els pressupostos d’enguany per una quantitat de 35.000 euros i a més s’ha anunciat a la Fundació Toni Catany que per a final d’any se signar un altre conveni de col·laboració per al trasllat de l’arxiu fotogràfic de Toni Catany que en aquests moments es troba a Barcelona. D’aquesta manera l’Ajuntament mostra la seva voluntat per a impulsar el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany de Llucmajor i de continuar col·laborant amb la seva Fundació.

Cal recordar que en el Centre Internacional Toni Catany, una vegada realitzat el trasllat de l’arxiu, es conservarà la col·lecció de l’autor, formats per 100.000 diapositives i negatius seus a més de 2.000 fotografies positivades. A això cal sumar prop de 300 obres de fotògrafs contemporanis que formen part de la seva col·lecció i el fons fotogràfic de Tomàs Montserrat, càmeres antigues i una biblioteca de fotografia.

Per a la batlessa de Llucmajor “El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany suposa reconèixer el seu llegat i a més, posar en valor tota una carrera artística realitzada per un llucmajorer que és referència en la fotografia a tot el món”.

Per a la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Llucmajor,Katina Rayó, “el fet de poder accedir a l’obra de Toni Catany al seu poble, és un motiu d’orgull per a tots i totes, a més de situar a Llucmajor com a referent en la fotografia gràcies a Toni”.

Ho vols compartir?
Anterior
Contracte menor per a l’organització, coordinació, execució i avaluació del programa d’exercici físic B@les – LLUCMAJOR en el Poliesportiu Municipal de Llucmajor
Següent
Contracte menor per a la publicitat al diari Ultima Hora, per la 477ª edició de les Fires de Llucmajor 2023
Menú