Tots els camins i parcel·les de Llucmajor a la mà en una aplicació per a mòbil

Tots els camins i parcel·les de Llucmajor a la mà en una aplicació per a mòbil

El Policia Jordi Centro ja creat Geoloc Llucmajor, una app gratuïa “per a salvar vides”

Un Policia Local de Llucmajor, Jordi Centro, ha creat l’aplicació de mòbil Geoloc Llucmajor que permet ubicar els camins (n’inclou 130 d’identificats) i les més de 10.000 parcel·les del terme municipal més extens de Mallorca. “La dificultat que per la Policia Local suposava trobar amb rapidesa els camins i parcel·les en cas d’emergència arribant amb situacions d’estrès molt alt quan, per exemple, hi ha una aturada cardíaca me va fer pensar en la possibilitat de posar en marxa una eina que, després de moltes hores de feina, al final ha acabat sent Geoloc Llucmajor”, explica Centro.

Amb la idea al cap es posà en contacte amb el departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Llucmajor per tal de poder comptar amb la informació de les parcel·les i camins per a migrar-la a l’APP. “A banda de donar les gràcies als informàtics he d’agrair també la tasca de l’Agent Rural, Jaume Garau qui m’anà enviant ubicacions de camins que només ell coneix, la seva ajuda ha estat inestimable”, apunta Centro.

L’aplicació, que és gratuïta i està per android i també per a iphone, va néixer per facilitar i millorar la tasca dels policies però als pocs dies s’ha constat que s’en beneficiaran altres cossos de seguretat: “La Guàrdia Civil o agents rurals, bombers, sanitaris i, fins i tot, personal de l’Ajuntament com inspectors etc, en poden fer ús, ja que la gran dificultat que suposa ubicar-nos en el nostre municipi, el més gran de Mallorca, es veu reduïda a dos simples clics al mòbil”, explica Centro qui afegeix que “la Guàrdia Civil venia sovint per demanar per una ubicació de camí o parcel·la i des que utilitzen l’app ja no han tornat perquè no els fa falta perquè ara ho tenen a l’aplicació”.

Centro està intentant posar-se en contacte amb el Consell de Mallorca “per si els interessa fer aquesta aplicació a tots els municipis de l’Illa. Els hi puc cedir sense cap problema, ja que jo l’única cosa que cerc és salvar vides. Si amb aquesta app es salva una vida don per compensades les hores que hi he dedicat”.

Ho vols compartir?
Anterior
Modificación puntual PGOU
Següent
Creació d’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local per a l’execució d’un programa de carácter temporal
Menú