Llucmajor inicia una campanya de neteja i tancament de solars a tot el municipi

campanya de neteja

Des de l’àrea de Medi Ambient s’ha començat una campanya informativa per fomentar la neteja i el tancament dels solars a tot el municipi.

L’objectiu és fer una crida als propietaris de solars abandonats perquè millorin les condicions de seguretat d’aquests espais, a més d’evitar que la vegetació envaeixi l’espai públic. “Hem fet arribar una carta recordant la normativa municipal sobre aquest assumpte i exhortant que es compleixi per a fomentar una bona convivència a l’espai urbà”, ha comentat el tinent batle responsable, Guillem Roig.

Així, la carta recorda l’obligatorietat de conservar els terrenys en condicions legals de seguretat, salubritat, accessibilitat universal, ornament, etc. i executar les obres addicionals que l’Administració ordeni per motius turístics o culturals, o per millorar la qualitat i la sostenibilitat del medi urbà, fins on arribi el deure legal de conservació. A aquest efecte, també s’indica que, de conformitat amb la legislació autonòmica el tancament de solars s’ha de realitzar amb l’obtenció de la corresponent llicència urbanística municipal. Es tracta d’un tràmit senzill que, per comoditat, es pot tramitar en línia.

“En cap moment es tracta d’una campanya amb afany recaptatori, el més important és tenir en ordre totes aquestes propietats i que no es puguin produir problemes derivats d’una deixadesa”, ha explicat Roig. Principalment les preocupacions per part de l’Ajuntament són la higiene i la seguretat. En el cas de l’incompliment de la normativa està previst que l’Administració local pugui realitzar l’execució subsidiària, i les despeses derivades de tal actuació serien a costa del propietari, sens perjudici de la imposició de la sanció que correspongui.

Ho vols compartir?
Anterior
Bases reguladores i convocatòria per la concessió de subvencions per la promoció i reactivació del comerç local i la restauració del municipi de Llucmajor
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor remodelarà la Ronda de Migjorn per augmentar la zona per estacionament de vehicles
Menú