Llucmajor inicia tallers de cura emocional per a menors del municipi

Els tallers de “Cura Emocional” és un grup dirigit als i les menors d’entre 12 i 17 anys que resideixen en s’Arenal de Llucmajor, siguin o no usuaris/as dels Serveis Socials. El grup es va iniciar davant la necessitat de presentar un recurs destinat a joves adolescents per a treballar diferents aspectes de l’adolescència com a habilitats socials i competències emocionals, i d’altra banda crear una xarxa d’iguals.

Els principals propòsits d’aquest projecte de prevenció-intervenció grupals són facilitar el procés de transició evolutiu de l’adolescència i afavorir el reajustament psicosocial mitjançant la creació d’un espai de confiança on, acompanyats per les professionals, els i les adolescents puguin expressar les seves preocupacions, debatre-les amb els iguals, resoldre els seus dubtes i orientar-les en aquells aspectes que siguin necessaris.

El projecte s’ha dut a terme en la seva primera edició en les oficines de Serveis Socials de s’Arenal de Llucmajor, i ha estat un projecte obert a qualsevol adolescent del municipi que hagi volgut participar.

María Cristina Pomar, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Llucmajor va manifestar referent a aquesta iniciativa que “creiem que aquest tipus d’accions són necessàries de cara a un segment de la població que, a vegades s’aïllen en si mateixos i no aconsegueixen traspassar barreres autoimposades que els impedeixen relacionar-se amb altres adolescents o fins i tot amb familiars. Ajudar-los és necessari per a millorar el seu dia a dia i la nostra societat”.

Per a Xisca Lascolas, batlessa del municipi, “aquests tallers ens ajuden a sondejar quin és el sentiment dels nostres adolescents. Segons sembla fins ara, des de Serveis Socials es continuarà amb aquesta iniciativa realitzant nous tallers que donin suport als nostres joves en altres nuclis del municipi, sense anar més lluny la setmana que ve es repetirà un nou taller de Cura Emocional en s’Arenal”.

Ho vols compartir?
Anterior
Contracte menor per a l’elaboració del Pla Local de Joventut
Següent
Contracte menor per a l’actuació musical del grup Cap Pela Sinfònic amb la Banda Municipal de Llucmajor, dia 12 d’octubre de 2023, al Claustre de Sant Bonaventura
Menú