Llucmajor impulsa una trobada pública-privada per a la millora de l’oferta de Formació Professional turística en el municipi

Una delegació de l’Ajuntament de Llucmajor, composta per la batlessa del municipi, Xisca Lascolas, la regidora d’Educació, Margarita Planas i la regidora de Turisme, Kayina Rayó, acompanyats per la DG de Formació Professional de la Conselleria dEducació, María Isabel Salas i de Mateu Suñer, Secretari Autonòmic de Desenvolupament Educatiu i membres de diferents col·lectius empresarials del municipi, van visitar ahir dimarts les instal·lacions del Centre Integral de Formació Professional Pere de Son Gall de Llucmajor.

El motiu de la visita va ser realitzar una taula rodona sobre l’oferta formativa en l’àmbit de la Formació Professional, així com reiterar la importància que aquesta té en un municipi com el de Llucmajor que disposa d’una àmplia oferta turística i de serveis.

L’objectiu de tenir una completa oferta de Formació professional és poder nodrir a les empreses del municipi de treballadors capacitats per a realitzar les funcions necessàries per a exercir els seus llocs de treball i, d’altra banda, oferir una oferta d’ocupació àmplia i diversa per als nous professionals que sorgeixin a partir de la realització dels diferents cicles formatius que ara mateix s’ofereixen en el nou CIFP de Llucmajor.

Des de l’Ajuntament de Llucmajor destaquen que per a aconseguir aquest doble objectiu és fonamental la col·laboració públic-privada representada en aquest cas pel centre formatiu i les diferents Associacions i empreses representatives del sector en el municipi, tenint sempre en compte la importància que tindrà l’Ajuntament com a fil conductor entre totes dues parts.

En CIFP Pere de Son Gall ha iniciat aquest curs acadèmic les seves funcions formatives, una vegada que s’ha segregat de l’IES Llucmajor que continua amb la seva formació centrada ara en ESO i batxillerat.

Per a la batlessa de Llucmajor aquest és un dels projectes transversals més importants d’aquesta Legislatura. Tenint en compte aquestes circumstàncies, des de l’Ajuntament volem ajudar en la mesura que sigui possible a la Conselleria d’Educació a dur a terme la reforma que necessita, de manera urgent, l’IES Llucmajor, que comparteix edifici amb el CIFP Pere de Son Gall”. A més, Lascolas va afegir que una millor formació suposa una millor qualitat del destí i del servei que podem oferir als nostres visitants”.

Per a Kayina Rayó, regidora de Turisme, aquest és el primer pas per a una aproximació entre el sector turístic, educatiu i l’Administració Local per a treballar d’una manera conjunta en el futur del nostre municipi i dels nostres joves”.

Finalment, la regidora d’Educació, Margarita Planas va declarar que “és necessària la calendaritització del nou IES Maioris, i d’aquesta manera donar cabuda a altres ofertes formatives de Formació Professional en l’IES sArenal tenint en compte que aquesta és la nostra zona turística de referència”.

Ho vols compartir?
Anterior
Odre del dia Ple 31 gener
Següent
Revisió anual i per canvi de vehicles de vehicles adscrits a llicències de taxis
Menú