Llucmajor digitalitzarà part de l’Arxiu Municipal per preservar els documents originals i facilitar-ne la consulta

Arxiu Municipal

Del 7 a l’11 de juny es celebra la Setmana Internacional dels Arxius per donar a conèixer la tasca que es duen a terme des d’aquestes institucions

Del 7 a l’11 de juny es celebra la Setmana Internacional dels Arxius 2021 que sota el lema #EmpoderarElsArxius pretén donar a conèixer la tasca que es duu a terme des d’aquestes institucions. 

D’aquesta manera Arxiu Municipal de Llucmajor ha iniciat un procés de digitalització per tal de donar a conèixer els fons i col·leccions de què disposa, així com facilitar-ne la consulta i l’accés a la vegada que garanteix el manteniment d’aquests documents.

Aquest procés s’ha iniciat amb la digitalització de publicacions relacionades amb el municipi que ja estan descatalogades, com ara pregons de festes o altres publicacions monogràfiques. A més, està previst que es dugui a terme la digitalització dels llibres d’actes dels diferents òrgans de govern, que van des de l’any 1505 fins a l’implementació de l’administració electrònica al consistori. D’altra banda, es preveu també la digitalització de la col·lecció factícia de pergamins de l’Arxiu Municipal, el més antic dels quals data de 1303. 

A més de la digitalització dels fons del centre, el projecte preveu l’accés a les sèries de padrons d’habitants, censos de població, milícies i quintes fins l’any 1950 que es varen digitalitzar al llarg del 2020 gràcies al conveni amb Familysearch, entitat especialitzada en la recerca d’orígens genealògics. 

La regidora de cultura, Xisca Lascolas, explica que “la digitalització dels documents de de l’Arxiu municipal, ens permeten accedir als fons i col·leccions del centre d’una forma més accessible i segura i garantir així la seva conservació”. 

Per la seva part, el batle Éric jJareño posa de manifest que “des de l’arxiu es duu a terme una feina molt important de conservació i manteniment de documents que ens permet conèixer i entendre millor la nostra història com a municipi”.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor s’incorpora a la xarxa DTI de destinacions turístiques intel·ligents
Següent
Anunci relatiu a la consulta prèvia de l’aprovació d’un reglament de segona activitat de la Policia Local
Menú