Llucmajor conclou la segona fase de digitalització del seu arxiu municipal

L’Ajuntament de Llucmajor ha finalitzat la segona fase del programa de digitalització de l’Arxiu Municipal. Enguany s’ha completat la digitalització dels llibres d’actes conservats en l’Arxiu des de l’any 1936 fins a l’any 2014.

De fet, des de fa uns mesos ja es poden consultar tots els documents digitalitzats en la primera fase en la web de l’Ajuntament de Llucmajor, en l’apartat d’Arxiu, i es preveu que aviat també seran accessibles els de la segona fase.

S’han digitalitzat un total de 32.545 imatges entre les quals també s’han inclòs altres sèries documentals com són els llibres d’actes de la Junta Municipal d’Associats que comprenen en 1903 a 1921, així com els llibres d’actes de la Comissió Municipal Permanent (1924-1985) i els posteriors Llibres d’actes de la Comissió de Govern de 1985 a 1993.

Tots ells són documents de conservació permanent, ja que documenten els acords d’aquests òrgans col·legiats, que s’han anat succeint en el transcurs de l’existència de l’Administració Local.

L’objectiu d’aquest procés és preservar els documents originals i oferir plena accessibilitat, a més de difondre la importància patrimonial per al municipi i la seva història.

El projecte s’ha executat mitjançant contracte de serveis per un import de 9.347.25 euros i ha rebut una subvenció per l’organització d’arxius municipals del Consell de Mallorca de 6.034,46 euros.

D’altra banda, i seguint el procés de renovació de l’Arxiu Municipal, s’han adquirit, gràcies a la subvenció d’ajudes d’inversió municipal per a equipaments culturals i festes d’interès cultural, convocada també pel Consell de Mallorca, un escàner aeri per a digitalitzar documents de petit format; un aspirador amb filtre HEPA específic per a la neteja d’unitats d’arxiu i un carretó per a transport.

Aquesta inversió ha tingut un cost total de 1.518,29 euros, subvencionat amb 1.509,00 euros per part del Consell de Mallorca.

Per a la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas “el procés de digitalització de l’Arxiu Municipal és, sens dubte, un procés fonamental per a la conservació d’una part molt important de la nostra història i del nostre patrimoni, per la qual cosa considerem que aquesta col·laboració amb el Consell de Mallorca és més que necessària. També és important poder digitalitzar el nostre Arxiu Municipal per a continuar amb les Jornades dEstudis Locals que tan bona acceptació estan tenint”.

Per a Katina Rayó, regidora de Cultura la dotació de mitjans per a l’Arxiu Municipal és necessària per a una correcta conservació de tot el material que es maneja en aquest. Sense aquest material seria pràcticament impossible poder efectuar les labors de conservació, digitalització i les pròpies d’arxiu”.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor recepciona les obres del Santuari de Gràcia
Següent
Anunci inicial de l’aprovació de la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.
Menú