Llucmajor busca la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera de Ecovidrio aquest estiu

Més de 131 establiments d’hostaleria a Llucmajor participaran en la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes aquest estiu. Aquesta iniciativa, duta a terme per Ecovidrio, una entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, cerca reconèixer el compromís dels municipis i l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant la temporada estival.

Llucmajor competirà amb altres 28 municipis de les Illes Balears en el seu intent d’aconseguir la Bandera Verda amb la qual es va reconèixer l’any passat al municipi de Sant Antoni de Portmany.

El Moviment Banderes Verdes té com a objectiu abordar l’increment notable en la generació de residus d’envasos de vidre en les zones costaneres durant el turisme estival. Durant l’estiu, aproximadament un terç dels envasos de vidre en circulació són consumits, i gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús provenen del sector de l’hostaleria. Per tant, la implicació d’aquest sector resulta fonamental per a aconseguir una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

Per a la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas, “participar en aquesta mena d’iniciatives que fomenten la sostenibilitat és, sens dubte, necessari per a fer veure que estem davant l’oportunitat d’aconseguir que les nostres empreses hostaleres es comprometin encara més en les tasques de reciclatge que beneficien a les nostres costes, un patrimoni que és fonamental i que hem de mantenir”.

Per al regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Guillermo Roig, “aquest tipus d’accions fan que Llucmajor demostri el seu compromís amb l’entorn, i que els establiments turístics tinguin una major sensibilització amb el reciclatge”.

Banderes Verdes: un moviment consolidat a favor de la sostenibilitat en les costes

Amb aquesta quarta edició, Banderes Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l’aliança entre Ecovidrio i l’hostaleria. A nivell nacional, aquesta campanya es durà a terme enguany en més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents, amb la participació de més de 15.000 establiments d’hostaleria. En total, es lliuraran nou Banderes Verdes en tot el país durant aquest any.

Chiclana i Fuengirola (Andalusia), Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit (Catalunya), Oriola i Benidorm (Comunitat Valenciana), Sant Antoni de Portmany (Illes Balears) i San Javier (Regió de Múrcia) van ser els vuit municipis reconeguts en l’edició anterior pel seu compromís amb l’economia circular i la recuperació verda.

Ho vols compartir?
Anterior
Contracte menor de sonorització, dj i xaranga per a l’Estrucada, amb motiu de les festes de Santa Càndida 2023
Següent
Contracte menor d’Adquisició d’un aspirador amb filtres HEPA per neteja de documents d’arxiu i d’un carretó per a transport d’unitats documentals
Menú