L’endeutament de Llucmajor baixa del 75 per cent per primera vegada des de 2012

L’endeutament de Llucmajor baixa del 75 per cent per primera vegada des de 2012

L’actual període mitjà de pagament a proveïdors és de 12 dies.

L’informe de la liquidació del pressupost de l’Ajuntament de Llucmajor, governat pel pacte (PSOE, MÉS i PI), per a l’exercici del 2016 apunta que s’han complert els objectius de l’estabilitat pressupostària i de sostenibilitat financera.

Així, segons destaca el regidor d’Economia i Hisenda, Jaume Oliver (PSOE), entre altres coses, “hem aconseguit deixar l’endeutament per primera vegada des del 2012 per sota del 75 per cent que marca com a màxim el Ministeri d’Hisenda i que ha estat del 70’89 per cent”.

Així mateix, el regidor destaca també que el període mitjà de pagament a proveïdors actual és de 12 dies, “molt per sota de límit que està fitxat en 30 dies que marca la llei i que a Llucmajor arribà a estar als 189 dies”, destaca el regidor.

Aquestes i altres dades apareixen en la liquidació del pressupost de l’any passat, de la qual es donà compte en el decurs del passat ple ordinari de l’Ajuntament de Llucmajor. 

Per altra banda, l’esmentada liquidació del pressupost del 2016 reflecteix que tots els organismes municipals, Ajuntament, Residència i Consorci pla-D Llucmajor s’han tancat amb superàvit. “Això vol dir que a aquests organismes els ingressos han superat les despeses i el resultat pressupostari reflecteix uns nombres favorables a l’Ajuntament de Llucmajor de 5.536.000 euros, provocats per uns ingressos reals superiors als esperats i l’ajustament de la despesa a allò que s’havia pressupostat”, explica Oliver.

El delegat d’Economia i Hisenda destaca que tot plegat s’ha aconseguit “gràcies al fet que hem dut a terme una racionalització escrupolosa de la despesa a tots els departament, al tancament de l’empresa municipal Llemsa i la recuperació d’algunes competències per part de l’Ajuntament de Llucmajor”. “També hi ha hagut un gran esforç i feina per part dels funcionaris i tècnics municipals amb l’impuls de les noves maneres de fer de l’equip de govern”, conclou Oliver.

Ho vols compartir?
Anterior
Setmana Jove 2017
Següent
L’Ajuntament rep a Obrador pel premi a la rehabilitació de la fortalesa de Cap Ederrocat
Menú