L’Ajuntament treu a concurs la compra d’un solar per cedir a l’IB-SALUT i agilitar la construcció d’un PAC a Llucmajor

PAC

Es farà una modificació de crèdit de més d’1 milió de € per a l’adquisició d’un terreny que compleixi les característiques imposades pel Govern per a la construcció d’un nou centre de salut al poble.

Aquesta és la segona opció possible mentre encara continua activa la primera opció que era la ubicació a un solar ja presentat pel Consistori i que encara es troba en fase de revisió per part del Govern i del Consell de Mallorca.

L’Ajuntament de Llucmajor ha aprovat aquest divendres en un ple extraordinari treure a concurs la compra d’un solar per cedir a l’IB-SALUT i agilitar així la construcció d’un centre de salut al poble, per la qual cosa es farà una modificació de crèdit per valor d’1.162.000 €.

Segons ha explicat el batle, Éric Jareño, es crea aquesta via d’urgència davant la impossibilitat de què la primera opció existent, consistent en un solar ubicat a la ronda de Ponent, devora el CEIP Rei Jaume III, encara estigui en fase d’estudi i no compti amb els informes favorables de tot un seguit d’administracions públiques com la Direcció General de Carreteres del Consell, la de Recursos Hídrics del Govern o de la Comissió de Medi Ambient.

“Aquest equip de Govern es va comprometre amb tots els llucmajorers i llucmajoreres a comptar amb un solar per cedir al Govern i construir un PAC en aquest any 2020, les circumstàncies derivades de la pandèmia i la gran demora en obtenir els informes tècnics favorables per part de Govern i Consell de Mallorca ens obliguen a optar per una segona via.”

“És de cabdal importància per a aquest Ajuntament i per al poble de Llucmajor disposar, al més aviat possible, d’un solar que compti amb les característiques demandades per l’IB-SALUT per cedir-lo i licitar les obres de construcció durant el 2021, tal com es va comprometre la Conselleria de Salut”.

“Les condicions humanes i tècniques en què fan feina els sanitaris a Llucmajor és quasi tercermundista i en un any com el que hem viscut han vist la seva situació encara molt més empitjorada. Volem oferir una solució ràpida tant pel que fa al personal sanitari com per als nostres ciutadans que es mereixen i tenen dret a gaudir d’un centre de salut en les condicions idònies i adequades”.

Malgrat aquesta segona opció, la que suposa treure a concurs la compra del solar, el batle assegura que no queda descartada la primera opció i “continuarem a l’espera de què es puguin rebre els informes necessaris per fer efectiva l’adquisició del solar situat a la ronda de Ponent i poder emprendre la construcció d’un centre de salut més que necessari al nostre poble”.

Ho vols compartir?
Anterior
EXPEDICIÓ DEL PERMÍS MUNICIPAL DE CONDUCTOR
Següent
OFERTES DE FEINA SOIB REACTIVA 2020
Menú