L’Ajuntament presenta tres projectes al Fons Europeus Next Generation per valor de 20 milions d’euros

Ajuntament_Llucmajor

La rehabilitació del teatre Cas Coix de Llucmajor, l’aparcament soterrat a s’Arenal i la reforma de diversos sectors de l’enllumenat públic a les Urbanitzacions opten a les ajudes del pla de recuperació europeu

L’Ajuntament de Llucmajor ha presentat tres projectes a les ajudes de Fons Europeus Next Generation per valor de 20 milions d’euros. En concret es tracta de la rehabilitació del teatre Cas Coix de Llucmajor, un aparcament soterrani a s’Arenal i la reforma de diversos sectors de l’enllumenat públic a les urbanitzacions. 

La rehabilitació del teatre Cas Coix, un edifici emblemàtic que va adquirir l’ajuntament el 2020, tendrà un cost de més de 5 milions d’euros i consistirà principalment en dotar l’espai de despatxos per als departaments de Cultura i Turisme, l’habilitació d’una zona d’exposicions permanents i nou habitatge per als gegants, així com el trasllat de l’arxiu municipal.

Pel que fa a l’aparcament de s’Arenal, es tracta de la construcció d’un nou aparcament soterrani a la plaça Joan Ferré, amb capacitat per a més de 410 cotxes per donar solució al problemes de manca d’aparcament a la zona. Aquest projecte té un cost previst de més de 12,5 milions d’euros. 

El tercer projecte consisteix en la reforma dels sector de l’enllumenat públic de les urbanitzacions, amb un pressupost inicial de quasi 2 milions d’euros i que es posarà en marxa, inicialment, a la zona de Badia Gran.

Des de la Unió Europea s’han posat en marxa aquest programa de Fons Europeus Next Generation com a instrument de recuperació, dotat amb 800.000 milions d’euros, amb l’objectiu de reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia de la covid, mitjançant la modernització, la lluita contra el canvi climàtic, la protecció a la biodiversitat o la igualtat de gènere entre d’altres. 

El batle de Llucmajor, Éric Jareño explica que “s’han seleccionat aquests projectes per què s’adequen a les bases per al Fons Europeus, són iniciatives molt importants per al nostre municipi, però suposen una despesa a la que l’Ajuntament no pot fer front sense aquestes ajuda.” 

Per la seva part la regidora d’Hisenda, Recursos Humans i Contractació, Pilar Bonet, explica que “presentar aquest projectes ha estat possible gràcies a la implicació dels tècnics de la casa que han liderat aquestes propostes tant des de l’oficina de gestió de fons europeus com des de les seves respectives àrees”.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor obri el termini per a subsanar deficiències en la convocatòria d’ajudes extraordinàries per al teixit empresarial del municipi
Següent
SUBVENCIONS NOMINATIVES 2021
Menú