L’Ajuntament implantarà el servei de recollida ‘porta a porta’ al nucli de Llucmajor a partir de gener de 2020

Presentació Porta a Porta

Des de demà 29 d’octubre, es mantindran un total de 15 reunions en grups de 200 persones per informar sobre el procés de selecció de fems i els dies de recollida dels diferents residus.

La data d’inici és dia 20 de gener, abans s’haurà informat a més d’14.000 persones,corresponents al nucli de Llucmajor  i Fora Vila, lo que suposa un 30% de la població total del municipi. 

Actualment, la localitat recicla un 6% i té una despesa anual de 3 milions d’€ en incineració. Amb aquestes mesures s’espera arribar al 30% de reciclatge, en còmput del total del municipi. 

L’Ajuntament de Llucmajor ha presentat avui el nou sistema de recollida de fems ‘porta a porta’ que s’implantarà a partir del 20 de gener de 2020, afectarà a 11.000 residents i que implicarà la retirada de contenidors a les zones rurals i al poble,així com la creació de tres àrees d’aportació de residus.

A partir de demà es realitzaran aproximadament 15 reunions amb a prop de 200 veïnats, a cada una, per explicar el funcionament del nou sistema; com s’ha de fer el procés de selecció de fems i els dies de recollida dels diferents residus (orgànic, paper i cartró, vidre i envasos, i residus sanitaris). Abans de començar, s’haurà arribat a prop de 11.000 persones, més del 30% de la població del terme municipal.

Llucmajor recicla actualment un 6% i les tasques d’incineració suposen una despesa anual de 3 milions d’€. Amb aquestes mesures s’espera assolir un 30% de reciclatge, en el total del municipi.

Segons ha manifestat el batle, Éric Jareño, “la sostenibilitat és una prioritat per aquest Ajuntament, per tant, desenvoluparem els sistemes i mecanismes que estiguin al nostre abast per millorar els nivells de reciclatge i poder arribar al 50% desitjat per a tot el terme municipal”.

Recollides especials

Per la seva banda, la regidora d’Hisenda, RRHH, Contractació i Manteniment urbà, Pilar Bonet, ha explicat que al decurs de les reunions informatives es donarà un poal de reciclatge per la fracció orgànica als ciutadans del poble i un imant amb el calendari setmanal i els horaris de recollida per a cada fracció, “a més de resoldre els dubtes que puguin sorgir”.

Bonet ha anunciat que es farà una recollida especial de residus sanitaris; bolquers, compreses, etcètera, amb una periodicitat elevada “volem evitar molèsties als ciutadans i sabem que aquest tipus de fems són els que provoquen més mals de caps, ja que són difícils d’emmagatzemar per mor de males olors, per això intensificarem la seva recollida, i es farà diària”.

Incentivar i premiar el reciclatge

La regidora ha constatat que durant 2020 es realitzarà un estudi sobre els nivells d’acceptació i bon ús del servei per tal d’incentivar-lo i premiar als ciutadans que l’utilitzin de forma correcta, “és important saber que els residents de Fora Vila també tindran una revisió a la baixa de la seva taxa. “Els veïnats que facin un bon ús del sistema es beneficiaran d’una reducció de la taxa de fems al 2021, i “entenem que aquest habitats mereixen una revisió especial, per això durant l’any es faran els estudis adients per dur a terme aquestes accions”.

“Desapareixeran les zones conflictives d’abocaments incontrolats més problemàtics i se construiran tres àrees extres d’aportació de residus que estaran contínuament vigilades i controlades per càmeres de seguretat, com una mesura per facilitar el dipòsit de fems als residents que viuen a les afores del poble. Així mateix, s’intensificarà la vigilància a les zones on s’han detectat els abocaments irregulars”.

Finalment, Pilar Bonet ha assegurat que malgrat aquest sistema només es posarà en funcionament a Llucmajor Vila, s’estan estudiants altres alternatives més viables i adients per aplicar a les zones de s’Arenal, Cala Pi, s’Estanyol i Urbanitzacions, “amb l’objectiu d’augmentar la taxa de reciclatge per tot el terme municipal fins arribar al 50%, que seria el percentatge ideal”, ha conclòs la regidora.

Ho vols compartir?
Anterior
Ofrena floral al rei Jaume III
Següent
Llucmajor es prepara per Tots Sants
Menú