L’Ajuntament de Llucmajor s’incorpora a la plataforma ‘Frena la Curva’

Frena

Frena

 

 

 

 

 

 

 

 

Què és Frena la curva?

            És una plataforma ciutadana on emprenedors, voluntaris, organitzacions socials, etc., cooperen per canalitzar i organitzar l’energia social i la voluntat d’ajuda de veïnats i veïnades enfront de la pandèmia del COVID-19.

            Des de l’Ajuntament de Llucmajor s’informarà per a donar difusió d’aquesta plataforma per tots els mitjans possibles, correu electrònic, telefònicament, etc., així com fer-li arribar la informació necessària a les associacions, clubs, organitzacions socials, comerços o directament als propis veïns i veïnes del nostre municipi de Llucmajor.

Accedir a ‘Frena la curva’

Com va començar Frena la Curva?

             El 12 de març l’equip del LAAAB (Laboratorio de Gobierno Abierto – Gobierno de Aragón) reflexiona sobre la necessitat de comptar amb una eina que canalitzi i maximitzi l’ona de solidaritat que es preveia proporcional a l’avanç del virus. Durant el dia 13, grups de voluntaris, empreses (com OM Impact HUB) i organitzacions socials (com la Coordinadora de Voluntariat) s’uneixen a la iniciativa.

            A través d’altres laboratoris d’innovació oberta de tota Espanya (Las Naves, Colaboradora…) la plataforma, una vegada llançada el dia 14 en la web frenalacurva.net adquireix ja abast nacional.

Com puc col·laborar amb Frena la Curva?

Si sóc una persona particular

• Si pots ajudar a altres persones, converteix-te en xinxeta VERDA en el mapa de FLC.

• Si coneixes a algú que necessita ajuda i tu no pots donar-la-hi, converteix-te en xinxeta TARONJA com a intermediària en el mapa de FLC.

• Perquè més gent conegui la iniciativa i trobi el que necessita o s’ofereixi per a ajudar a altres persones, pots difondre el que anem publicant en nostres XXSS en Twitter i Facebook.

• Si coneixes alguna iniciativa ciutadana que pugui incloure’s en el fòrum de FLC. Només cal registrar-se amb un correu electrònic i completar la informació en una plantilles molt senzilles per a pujar les propostes.

• Per a facilitar que les persones amb necessitats que posen xinxetes VERMELLES en el MAPA de FLC rebin la seva ajuda, pots compartir-les pels teus grups de WhatsApp i Telegram, així com per les teves XXSS.

Mapa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Frena la curva’ funciona com un mapa col·laboratiu en el qual els usuaris poden posar les seves “xinxetes” geolocalitzades amb quatre possibilitats:

– Necessitat pròpia (per a peticions personals), marcades en vermell.
– Necessitat amb intermediació (en les quals algú pot proporcionar els contactes o l’ajuda a través de les seves pròpies agendes), marcades en groc.
– Oferiment (xinxeta verda).
– Servei disponible (color blau), en el qual s’engloben xarxes de proveïment per a camioners i taxistes, bancs d’aliments o assistència psicològica a través d’internet o telèfon.

Aquesta aplicació està disponible tant des de la web frenalacurva.net com en apps de iOS  i Android 

Si pertanyo a una ONG / COL·LECTIU

Posa’t en contacte amb l’equip de coordinació d’ONGs i Col·lectius en colabora@frenalacurva.net per a saber quina zona podria cobrir el teu grup i de la qual responsabilitzar-vos en el MAPA de FLC.

Actualment ja hi ha donades d’alta diverses “xinxetes” en el nostre municipi:

• La de Supervecino, una iniciativa en la qual diferents veïns voluntaris s’ofereixen a fer tasques de primera necessitat (fer la compra, anar a la farmàcia fins i tot passejar la mascota i etc.) per als seus veïns/as més vulnerables. Es poden trobar a Llucmajor, s’Arenal, Bahia Gran, Cala Pi, Sa Torre i Maioris Decima.

L’objectiu aquest Ajuntament és que siguin els veïns i veïnes, les associacions o comerços que utilitzin aquesta plataforma per a comunicar les seves possibilitats d’ajuda o la participació veïnal.

Ho vols compartir?
Anterior
BASES DE LA CONVOCATÒRIA DELS PREMIS ARENALER DE L’ANY 2020
Següent
MAPA INTERACTIU AMB ELS ESTABLIMENTS OBERTS
Menú