L’Ajuntament de Llucmajor rebutja l’ubicació d’un hotel per malalts de COVID-19 devora d’un col·legi

L'Ajuntament de Llucmajor rebutja l'ubicació d'un hotel per malalts de COVID-19 devora d'un col·legi

L’Ajuntament de Llucmajor rebutja amb rotunditat les actuacions dutes a terme pel Govern a través de la Conselleria de Salut i del Consell de Mallorca a través de L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), en habilitar un ‘hotel Covid’, concretament l’hotel Blue Sea Arenal Tower situat just devora un parc infantil que el Consistori llucmajorer ha cedit pel desenvolupament d’activitats diverses de l’alumnat del CC Sant Vicent de Paül.

  • L’IMAS ha habilitat aquest espai sense informar prèviament al Consistori.
  • L’Hotel se situa a menys de 100 metres d’un parc infantil cedit per l’Ajuntament per a l’esbarjo dels alumnes del CC Sant Vicent de Paül.

El batle, Éric Jareño, ha mostrat la seva consternació per la manca total i absoluta d’informació per part de l’IMAS, “que no tan sols no ens ha informat de res sinó que a més ha habilitat l’hotel al pitjor lloc on podia fer-ho, donada la proximitat d’espais freqüentats per infants com és una escola i un parc infantil”.

“L’Ajuntament, com a institució més propera als ciutadans té dret a saber què s’està fent dins el seu terme municipal, malgrat que l’activitat procedeixi d’un organisme supramunicipal, per cortesia i per un bon entesa entre institucions”, diu el batle qui ha afegit que “sabem que la Consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada del president de l’IMAS, Javier De Juan, va anunciar aquesta setmana que habilitarien nous espais per persones en situació d’exclusió social que han donat positiu en Covid, i que un d’aquests espais estaria ubicat a s’Arenal però en cap moments ens han informat de quin establiment es tracta”.

Queixes veïnals

L’Ajuntament de Llucmajor ha rebut nombroses queixes de pares d’alumnes de l’escola i de veïns de la zona durant tot el dia, molt preocupats per la ubicació d’aquest espai per a persones que han donat positiu en Covid-19 i no tenen un lloc on passar la quarantena, a un edifici que és pràcticament limítrof amb el parc infantil”.

El regidor de Serveis Socials, Gabriel Rojo, ha lamentat la “falta absoluta de la mínima comunicació que s’espera entre administracions públiques i l’actuació velada de la Conselleria de Salut i de l’IMAS, ja que es manté precintada l’entrada principal de l’hotel i desenvolupa tota l’activitat per la part posterior de l’edifici”. “Pareix que volen amagar el que estan fent però tanmateix els veïns ja s’hi han adonat de la situació”.

Rojo ha assegurat que “la disposició de l’Ajuntament per ajudar en el que faci falta en aquests moments tan difícils és absoluta, però cal no oblidar mai les formes, sobretot entre organismes públics.

“És molt trist haver tingut constància d’aquest fet a través de les queixes dels veïnats i no per part de les administracions que així ho han disposat”, de fet el regidor constata que “si ens haguessin avisat de les seves intencions, hauríem col·laborat al màxim per trobar una ubicació més adient per a aquestes persones, a un lloc més adequat i sense posar en perill als ciutadans”.

Ho vols compartir?
Anterior
Oferta formativa del centre d’adults de Llucmajor i de S’Arenal per al curs 2020 – 2021
Següent
A partir de dilluns 07/09/20 el departament de CADASTRE atén presencialment al ciutadà, amb CITA PRÈVIA
Menú