L’Ajuntament de Llucmajor es mostra satisfet amb els resultats del pla d’actuació contra abocaments incontrolats en el municipi

L’Ajuntament de Llucmajor ha finalitzat el pla d’actuació contra abocaments incontrolats en el municipi. Aquesta actuació ha coordinat a diferents àrees de l’Ajuntament com les de Manteniment i Entorn Urbà, Seguretat i Medi ambient.

Durant el mes de setembre s’ha procedit a una especial vigilància dels punts identificats amb anterioritat en els quals es produïen abocaments incontrolats d’enderrocs o escombraries.

Aquestes tasques de vigilància s’han dut a terme per personal de les Brigades Forestals de l’àrea de Medi ambient i per Policia Local de Llucmajor, així com per part de la Brigada de manteniment i Entorn Urbà. Per a aquestes tasques s’han utilitzat mitjans materials com un dron amb el qual s’han pogut captar imatges d’altres punts d’abocaments o identificar sospitosos a través de proves recollides en els esmentats abocaments.

Durant aquest pla d’actuació s’han aixecat 12 actes d’abocaments en via pública i camins forestals i 3 denúncies a particulars. A més es facilitarà al SEPRONA mitja dotzena de tiquets trobats i que porten números de fidelització de diferents comerços per a la seva posterior identificació.

L’objectiu final d’aquest pla d’actuació ha estat conscienciar de la importància de no dur a terme conductes incíviques que redunden en la despesa pública per la inversió a realitzar per a la retirada d’aquests, i el perjudici mediambiental que això significa.

Per al regidor de Manteniment i Entorn Urbà, Tomás Sastre, aquest tipus d’actuacions per part nostra, persegueix poder dissuadir a uns pocs incívics perquè no generin perjudicis a la resta de veïns i veïnes o empreses del municipi que si fan bé les coses”.

Per a Xisca Lascolas, batlessa de Llucmajor, aquesta acció és, sens dubte, una mostra de coordinació entre les àrees que han treballat en aquest pla d’actuació i una demostració per part nostra d’intentar evitar conductes i actuacions incíviques que s’estaven duent a terme en determinats punts del nostre municipi. L’objectiu no és imposar sancions, l’objectiu és conscienciar perquè aquestes conductes per part d’alguns no tornin a succeir”.

Ho vols compartir?
Anterior
Bases i convocatòria per a la concessió d’ajudes a activitats esportives i de foment de l’esport del municipi de Llucmajor per a l’any 2023
Següent
Bases i convocatòria per a la concessió d’ajudes a associacions de gent gran del municipi de Llucmajor de l’any 2023
Menú