L’Ajuntament de Llucmajor crea la primera zona d’oci per a cans del municipi a Sa Torre

L’Ajuntament de Llucmajor crea la primera zona d’oci per a cans del municipi a Sa Torre

Es tracta d’una zona natural de 1.600 metres quadrats d’ús exclusiu dels animals i els seus propietaris

En unes setmanes la primera zona d’oci caní (ZOC) del municipi. El batle, Eric Jareño, juntament amb el tinent batle de Medi Ambient, Guillermo Roig i la regidora d’Ocupació, Xisca Lascolas han visitat l’indret, al qual li estan donant els darrers retocs. Aquestes noves instal·lacions es troben a la urbanització de Sa Torre i pretenen ser un model per crear noves ZOC a altres llocs de Llucmajor. “Estam molt satisfets de poder posar en marxa aquest nou servei, ja que es tracta d’una reivindicació històrica al nostre municipi i un compromís des de principis de la present legislatura del nostre equip de govern”, ha declarat Roig.

 

Les noves instal·lacions es troben a una zona verda de la urbanització. Consta d’uns 1.600 metres quadrats de grandària. S’ha instal·lat un tancament perimetral d’uns 160 metres i s’han creat dues portes d’entrada i sortida al recinte. A tota la parcel·la hi ha arbrat mediterrani. L’objectiu d’aquesta ZOC és poder tenir un indret on es poden deixar anar els gossos, afavorint la seva socialització i esplai. “Estam convençuts que, anat amb aquesta direcció, podrem caminar cap a tenir un municipi que es podrà qualificar de pet friendly -amic dels animals- en tots els sentits”, ha dit Jareño.

 

Per part de l’Ajuntament s’ha realitzat una inversió de poc més de 2.000 euros pel material del tancament de la zona. Aquest projecte ha estat realitzat gràcies a la col·laboració dels alumnes-treballadors del programa “Hortus Major”, el programa mixt d’ocupació adreçat a joves de menys de 30 anys en situació d’atur, i que és finançat pel SOIB amb la participació del SEPE y el cofinançament del Fons Social Europeu. Aquestes persones estan formant-se per a obtenir el Certificat de Professionalitat en Instal·lació i Manteniment de Jardins i Zones Verdes. “La nova ZOC compleix un doble objectiu, per una banda hem creat un lloc adequat i necessari per als cans, i per l’altra banda els joves han après en un entorn real que els servirà per al seu futur laboral a curt termini”, ha comentat Lascolas.

 

Per part de l’Ajuntament s’ha subratllat el compromís ferm de crear altres ZOC a diversos llocs del municipi. Després de la posada en marxa de les instal·lacions de Sa Torre es pretén tenir una fase d’estudi per tal de veure les necessitats i el manteniment, per tal que sigui un lloc de convivència i esbarjo pels animals. A més, s’ha de veure l’evolució per contemplar els entorns adequats per a la cohabitació d’aquests espais i els veïns.

Ho vols compartir?
Anterior
Estudi de detall per alineació de vial a Av. Mediterrània 71
Següent
Convocatòria extraordinària d’ajuts per pal·liar els efectes de la Covid-19 al sector de la Restauració
Menú