L’Ajuntament de Llucmajor amortitza 14,8 milions d’euros més i deixarà el deute a zero a final de legislatura

L'Ajuntament de Llucmajor amortitza 14,8 milions d'euros més i deixarà el deute a zero a final de legislatura

A 2015 el deute era de 40 milions d’euros, un dels més elevats per habitant en l’àmbit nacional

L’Ajuntament de Llucmajor va aprovar, mitjançant una sessió plenària extraordinària, una amortització anticipada del deute municipal per una quantitat de 14.847.385,17 d’euros. La proposta del pacte de govern (PSOE-MÉS-PI) comptà amb els vots a favor dels regidors del PP; l’abstenció d’ASI i el vot en contra de SSPLL.

Aquesta quantitat sumada a una modificació de crèdit de 912.051,28 euros realitzada el passat el mes d’abril es destinarà a amortitzar la totalitat del préstecs pendents de pla de pagament a proveidors.

Una vegada feta aquesta amortització, el deute bancari de l’Ajuntament de Llucmajor quedarà en 5.000.000 euros. Quantitat que està previst amortitzar durant el que quedar d’any i la primera part del 2019.

Cal recordar que el nou equip de govern (PSOE-MÉS-PI) de l’Ajuntament de Llucmajor, va començar la present legislatura amb un deute de 40.000.000 d’euros, i que l’any 2012 aquesta quantitat era de més 55.000.000 euros, la qual cosa situava l’Ajuntament de Llucmajor com un dels municipis amb un major endeutament per habitant en l’àmbit nacional.

El regidor d’Economia i Hisenda, Jaume Oliver, destaca la tasca dels regidors de l’equip de govern, dels treballadors municipals de tots els departaments i serveis perquè “gràcies a tots plegats podem eixugar aquest deute monstruós en una única legislatura i amb l’estalvi d’interessos que aquest fet du associat”. “A partir d’ara s’obre una nova era per a l’Ajuntament de Llucmajor, perquè una vegada eliminat la llosa del deute, permetrà afrontar els reptes i necessitats que té el municipi i als quals fins ara no es podien donar solució per motius econòmics”, afegeix.

L’amortització anticipada aprovada en el ple d’avui, 14.847.385 €, és possible gràcies al romanent de tresoreria que una vegada liquidat el pressupost del 2017 ascendia a una quantitat superior al 21.000.000 €.

Així mateix, cal recordar que a causa de la Llei Montoro, que impedeix als ajuntaments fer ús del romanent de tresoreria, l’equip govern municipal es veu obligat a utilitzar-lo per amortitzar deute. En aquest sentit, el Govern central, només permet destinar un percentatge que en el cas de Llucmajor és de prop de 2.000.000 euros, per fer inversions financerament sostenibles.

Ho vols compartir?
Anterior
Convocatòria per a la cobertura en Comissió de serveis el lloc de Cap de servei de Serveis Socials
Següent
Inaugurada la nova planta de gas natural amb capacitat per abastir tot el nucli de Llucmajor
Menú