La nova campanya de millora de voravies arribarà als 3.500 metres lineals

La nova campanya de millora de voravies arribarà als 3.500 metres lineals

En marxa la tercera fase de millora al nucli antic de Llucmajor

L’Ajuntament de Llucmajor ha posat en marxa la tercera fase de millora de les voravies del municipi. Amb aquesta campanya, s’arribarà als 3.500 metres lineals de voravies restaurades i millorades aquest mandant.

El batle de Llucmajor, Bernadí Vives, explica que “les principals actuacions de voravies senceres, és a dir, de tot un carrer, se centren al nucli antic de Llucmajor i algunes de s’Estanyol on no fa trenta anys que no es feia res en aquest sentit. Estaven en molt mal estat. Ara el que feim és refer-les per complet per garantir que no s’haurà de tornar a intervenir fins d’aquí a 50 anys”. “A la resta de nuclis com ara s’Arenal també fem alguna actuació però com que allà són llocs urbanitzats fa poc o relativament poc temps, no s’ha de fer tota una voravia completa sinó millores puntuals a llocs on és necessari”, afegeix.

En el cas d’urbanitzacions, en en molts carrers no hi ha voravies, explica que “allà hi ha molts de solars que no estan construïts i que no tenen voravies perquè en el moment d’urbanitzar no es va obligar a fer-les i ara és competència dels propietaris que, en el moment de construir, hauran de fer les voravies, el que no pot fer l’Ajuntament és posar voravies i actuar a solars no construïts que són de particulars”.

Les tasques tornen a ser realitzades per un grup de treballadors del programa visibles del SOIB, mitjançant el qual les entitats locals contracten persones de més de 35 anys, aturades de llarga durada i, preferentment, sense prestacions o subsidi d’atur, per tal que executin obres o serveis d’interès general o social, a la vegada que pretén millorar-ne les oportunitats d’inserció laboral.

“Aquests treballadors se centren en el vuitanta per cent de les seves tasques en la millora de les voravies i estan coordinats pels operaris de la brigada municipal”, explica Vives qui afegeix: “l’Ajuntament fa un esforç important de maquinària, vehicles i de logística en general per poder dur a terme aquestes millores de les voravies que era una assignatura pendent i ho seguirà sent perquè quedarà molta feina per fer sobretot a la part antiga de Llucmajor on és evident que les voravies estan malament, per això continuarem fent campanyes de millora”.

Ho vols compartir?
Anterior
Modificació de l’ordenança municipal reguladora del servei de taxi
Següent
Cancel·lat el concert de Maria del Mar Bonet i la Banda de Música que s’havia de celebrar dissabte dia 20
Menú