Festa del llibre 2013 a Llucmajor

Festa del llibre 2013 a Llucmajor

El municipi de Llucmajor ha acollit, amb molta participació, els actes culturals que l’Ajuntament ha programat amb motiu de la festivitat de Sant Jordi 2013. Degut al mal temps s’hagueren de suspendre les vendes de llibres i roses a s’Arenal i Llucmajor. Malgrat tot, hi hagué un ampli ventall d’activitats

El divendres 12 d’abril, a la biblioteca municipal de Llucmajor i amb la col•laboració del Fons Mallorquí de Solidaritat, hi hagué un contacontes a càrrec de Abdi Chiakh i Maria Rosselló. A la zona d’urbanitzacions, el dissabte dia 20, a la plaça Almirall Joan de Borbó de Badia Gran, es va celebrar la fireta del llibre, on les llibreries i floristeries del terme municipal muntaren les seves paradetes de llibres i roses. El mateix día a Badies, i la setmana vinent a Llucmajor i a s’Arenal, un centenar de nins participaren a l’activitat bibliotecària que és va organitzar amb motiu de la festivitat de Sant Jordi i també per commemorar l’any Juníper Serra. Aquesta activitat va consistir en la lectura de la llegenda californiana “El cometa de les dues coes” i un taller de punts de llibre, inspirats en aquest relat o en la figura de fra Juníper. La novetat dels actes d’enguany fou la “Revetlla de Sant Jordi”, que va tenir lloc a la biblioteca municipal després de l’activitat mensual que fa el Club de Lectura. Els assistents llegiren poemes, contes, textos literaris…alternats amb interpretacions musicals d’un quintet de corda format per músics llucmajorers. A la meitat d’aquest acte s’entregaren els premis als participants de la marató fotogràfica “El terme de Llucmajor i la lectura”. Va ser una vetllada molt agradable per a tots els assistents. El dijous 25, i també a la biblioteca municipal, els alumnes de teatre de l’Associació Amics de la Música de Llucmajor representaren amb molt èxit la llegenda de Sant Jordi. Com cada any, un total de 400 escolars han visitat les biblioteques municipals de Llucmajor i s’Arenal, així com també han visitat l’exposició d’olis de Gabriel Pellicer sobre els personatges de les Rondalles Mallorquines de Mossèn Alcover. al claustre de Sant Bonaventura. El passat divendres 26, a l’auditori del Claustre el santanyiner Tòfol Vidal, els escriptors Jaume Caldentey i Miquel Adrover i el pianista Toni Bujosa presentaren el llibre titulat 2×3. Aquest llibre l’integren sis relats sobre el món mariner, la violència de gènere, l’erotisme i la matança del porc, entre d’altres temes. Tòfol Vidal, portà la batuta de la presentació centrant una gran part del seu discurs en la unitat que formen en Jaume i en Miquel al seu llibre. Els dos autors compararen el sentiment de l’escriptura amb el pianista i el violinista. Ells transmeten una obra amb sons i nosaltres escrivint. Dues maneres d’interpretació que van ben lligades una de l’altra.
El dissabte 27 d’abril, una trentena de persones visitaren la possessió de Son Cosmet de Campos. Aquesta visita, organitzada per Llucmarutes i guiada per Tomàs Vibot, resultà molt interessant, podent gaudir de la bellesa d’aquestes cases, reformades com a agroturisme però mantenint estrictament l’estructura portant i els elements arquitectònics de forma exemplar, el que permet ratificar-la com una de les possessions més ben adaptades de tota l’illa als nous temps i sense perdre l’essència de l’històric casal rural mallorquí. Cal destacar l’excel.lent acollida per part de l’amfitriona Francisca Oliver. L’Ajuntament de Llucmajor agraeix a totes les persones que han col•laborat i participat en aquesta programació per a que aquests actes es poguessin dur a terme.

Ho vols compartir?
Anterior
Calendari de sol·licitud de plaça per a les escoles d’educació infantil municipals del terme de Llucmajor
Següent
Sant Jordi al Col·legi Nostra Senyora de Gràcia
Menú