El trasllat de la biblioteca consolida el Claustre de Sant Bonaventura com a centre cultural de Llucmajor

El trasllat de la biblioteca consolida el Claustre de Sant Bonaventura com a centre cultural de Llucmajor

Inaugurada la nova ubicació que garanteix el creixement i separar els espais del servei

L’Ajuntament de Llucmajor ha inaugurat les noves instal·lacions de la Biblioteca Municipal que han estat traslladades al Claustre de Sant Bonaventura des de l’edifici de Ca ses Gotleves, on ha estat ubicat els darrers 6 anys.

A l’acte d’inauguració hi ha assistit el batle de Llucmajor, Gori Estarellas; el regidor de Cultura i Fires i Festes, Lluís Segura, i altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Llucmajor.

Aquest és el tercer trasllat en 10 anys de la biblioteca. Ara el Claustre de Sant Bonaventura es converteix en el centre de tota l’activitat cultural de Llucmajor, ja que passa a acollir la biblioteca, l’arxiu històric, les sales d’exposicions i l’auditori. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Lluís Segura, ha destacat que “en el nostre objectiu de convertir el Claustre en un espai integral en totes les dimensions de la paraula cultura, pensam que els llibres són un dels puntals més importants”.

Pel que fa al servei de consulta i préstec, a la nova ubicació es garanteix el creixement futur “d’un espai viu i en continu creixement”. De fet, es passen de 300 a 420 metres quadrats que acullen les 25.000 referències bibliogràfiques del fons. Així mateix, la nova ubicació permet separar els diferents espais que requereix aquest servei. En aquest sentit, Segura ha explicat que “hi ha una zona de relaxament i lectura de revistes, diaris i novetats literàries, una zona infantil i les sales d’estudi on el silenci és el principal objectiu”.

Finalment, ha donat les gràcies al bibliotecari, Joan Ramis i al personal de la brigada municipal per la seva tasca en el trasllat de la biblioteca. El batle Gori Estarellas, per la seva banda, ha destacat que “estem d’enhorabona perquè aquí hi tenim una joia de la cultura”.

El nou espai possibilita també ampliar l’horari d’obertura de la biblioteca, que passarà a ser el mateix que el Claustre: De dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores i dissabtes de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores.

Ho vols compartir?
Anterior
Agenda esportiva de la setmana
Següent
Borsa de funcionaris i funcionàries interins administratius/ives
Menú