El Consell de Mallorca presenta el projecte de la nova rotonda de Son Verí

El Consell de Mallorca presenta el projecte de la nova rotonda de Son Verí

Ll’actuació té un cost de 2,4 milions d’euros i un termini d’execució de nou mesos

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha presentat aquest dilluns el projecte de la nova rotonda de Son Verí a l’antiga carretera militar (Ma-6014). L’objectiu és pacificar el trànsit en aquest punt ja que és un indret conflictiu per l’alta xifra d’accidents, suporta una intensitat mitjana diària (IMD) de 22.000 vehicles.

D’aquesta manera, l’actuació té un cost de 2,4 milions d’euros i compta amb un termini d’execució aproximant de nou mesos. Actualment, el projecte es troba a contractació, es preveu que es pugui licitar durant el mes de maig i començar ja les obres durant l’estiu.

Pel que fa a les característiques del projecte, l’obra consisteix a substituir l’actual intersecció en T per una rotonda de 48 metres de diàmetre exterior i amb un diàmetre interior de 16 metres. A més, compta amb dos carrils de 4 metres cadascun amb un voral exterior d’1,5 metres i un voral interior d’1 metre d’ample.

Pel que fa a l’enllumenat, es reforça amb la instal·lació d’un total de 17 fanals de 12 metres d’alçada amb il·luminació LED. A més, es posaran 3 focus per intensificar i augmentar la visibilitat en la nova rotonda.

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha expressat que «estam actuant en unes zones dormitori on resideixen 12.000 persones, aproximadament, per això cal millorar l’encreuament i els accessos a l’autopista». A més, Garrido ha destacat que «amb la construcció de la rotonda de Son Verí s’aconsegueix acabar amb un punt conflictiu d’accidents i fer-lo més segur i pràctic».

A la reunió informativa amb els veïns que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Oficina Municipal de s’Arenal a Llucmajor hi ha assistit el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre, el coordinador en cap de la Direcció insular d’Infraestructures i Mobilitat, Miguel Ángel Sagrera, i el batle de Llucmajor, Gregori Estarelles.

Millorar l’entrada a l’Ma-19
Una altra actuació que cal destacar, que es durà a terme juntament amb la construcció de la rotonda de Son Verí, és la reordenació de carrils que millorarà l’entrada dels vehicles que venen de la carretera militar (Ma-6014) a l’autopista de Llevant (Ma-19) del quilòmetre 12 a l’11 en sentit Palma.

D’aquesta manera, es construirà un carril d’incorporació de 3,5 metres amb un voral d’1 metre i un espai addicional de 0,75 metres. També, s’hi instal·laran un total de 30 fanals més d’il·luminació LED.

Cal destacar que els vehicles procedents de cala Blava que circulin en direcció Palma evitaran fer la rotonda de Son Verí, ja que s’allargarà el carril d’incorporació a l’autopista que arribarà fins al Pil·larí per millorar la fluïdesa del trànsit que prové de les urbanitzacions pròximes i, sobretot, en hora punta.

(Consell de Mallorca)

Ho vols compartir?
Anterior
Exp. núm. 2019/1569F
Següent
Actes i activitats en el marc del Dia Internacional de les Dones a Llucmajor
Menú