El 8è Open Internacional d’Escacs es consolida com a prova de promoció turística

Escacs

Participants de més de 30 nacionalitats i més de 20 grans mestres 

El Club Nàutic de s’Arenal va collir ahir la presentació de la vuitena edició de l’Open Internacional d’Escacs de Llucmajor que se celebrarà a la zona costanera de s’Arenal entre el dia 19 i el 26 de maig.

A l’acte hi assistí la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur; el batle de Llucmajor, Gori Estarellas; la regidora de Turisme, Lucia Escribano i el d’Esports, Tomeu Tugores; els organitzadors del torneig, Sebastià Nadal i Joan Oliver; i representants dels patrocinadors de l’esdeveniment esportiu, MLL Bay Hotels i Real Club Nàutic de s’Arenal.

En el marc de la presentació, els assistents destacaren un cop més la importància d’aquest esdeveniment pel que fa a la promoció turística de caràcter esportiu de la zona de s’Arenal i de l’illa en general. “Esdeveniments com aquest vinculen la imatge de les illes amb l’esport i a més amb un esport que requereix enginy, concentració, disciplina i esforç intel·lectual”, apuntà la consellera Tur qui ressaltà que en pròximes edicions, el torneig es podrà acollir a una línia d’ajuts impulsada pel Govern de les Illes balears.

Per la seva banda, el batle de Llucmajor va destacar que els diferents equips de govern de l’ajuntament llucmajorer, “han donat i seguiran donant suport a l’organització d’aquest Festival d’Escacs”. En la mateixa línia, la regidora de Turisme digué que “és un esdeveniment que ens encanta perquè posa Llucmajor en el mapa del turisme esportiu”. Escribano afegí que “no té valor econòmic la publicitat que ens dóna a Llucmajor i s’Arenal arreu del món perquès és incalculable la promoció”.

Des del Club Escacs de Llucmajor, el seu president i també organitzador del torneig, Joan Oliver, volgué destacar la importància d’aquest Festival d’Escacs pel club que presideix, ja que “feim feina amb al·lots i els nins i nines són la base del nostre futur com a club”.

En el caire esportiu, Sebastià Nadal, destacà la participació de més de 30 nacionalitats i de més de 20 grans mestres, entre els quals el vigent campió mundial sènior, Karen Movsziszian o el vigent campió de l’Open de Llucmajor, Jaime Santos.

Cal destacar que de forma paral·lela a l’Open i per la qual cosa el torneig té la denominació de “Festival d’Escacs”, se celebraran un seguit d’activitats i tornejos paral·lels com ara les partides ràpides, torneig escolar amb més de 150 nins i nines de tota l’illa i el torneig amateur de la federació d’escacs.

Ho vols compartir?
Anterior
Les platges de Cala Pi i Cala Mosques tornen a lluir la bandera d’Ecoplayas
Següent
Convocatòria i ordre del dia de ple ordinari
Menú