Baixa un 15,26% l’índex de delinqüència a Llucmajor durant la campanya d’estiu

Junta de Seguretat de Llucmajor

Les infraccions penals contra el patrimoni baixen un 15,60% mentre augmenta un 5,12% el nombre de detinguts.

L’Ajuntament ha sol·licitat l’expulsió d’una màfia de romanesos que opera de forma il·lícita a s’Arenal.

·S’ha acordat l’adhesió del Consistori al Conveni  de Lluita contra la violència de gènere ‘VIOGEN’.

El municipi de Llucmajor ha enregistrat un descens del 15,26% en el nombre de delictes enregistrats a la campanya d’estiu, que comprèn els mesos de juliol a setembre, i un augment del 5,12% en el nombre de detinguts, segons ha informat avui la Delegació de Govern a la Junta Local de Seguretat celebrada a l’Ajuntament.

A l’acte han assistit; el batle de Llucmajor, Éric Jareño; el delegat del Govern central a les Balears, Ramon Morey; el Tinent Coronel de la Guàrdia Civil, Antonio J. Orantos; l’Inspector en cap de la Policia Local, Sergi Torrandell, el director del ISPIB en representació de la Conselleria d’Administracions Públiques, Vicenç Martorell, entre altres càrrecs de Guàrdia Civil i Policia Local.

Segons les dades aportades per la Guàrdia Civil, el 23% del total d’il·lícits penals enregistrats al terme municipal de Llucmajor es concreten a la zona de s’Arenal mentre que la xifra arriba al 60% en el cas de furts.

De banda, el 96% dels fets delictius comesos a s’Arenal són delictes contra el patrimoni, majoritàriament furts, mentre que també cal esmentar com a part important els episodis de violència de gènere, a causa d’agressions físiques o verbals en parelles d’estrangers.

Expulsió de romanesos

En aquest sentit, el batle, Éric Jareño ha demanat obrir un procediment d’expulsió del municipi d’una banda de romanesos que opera a s’Arenal creant conflictes veïnals importants. “Són individus perfectament identificats, delinqüents reincidents i okupas, carteristes i protagonistes de robatoris que tenen completament cohibits als veïns mitjançant amenaces, algunes de mort. Des de l’Ajuntament volem convidar als veïnats afectats a denunciar perquè tot el pes de la llei pugui actuar en conseqüència”.

Així, el delegat del Govern ha instat a l’Ajuntament a personar-se en les causes penals contra aquests delinqüents i a dictar ordes d’allunyament com a mesura preventiva.

Violència de gènere

El municipi compta amb 77 casos actius de violència de gènere i el major nombre de detencions es produeixen per aquesta causa, ja sigui per violació d’ordres d’allunyament o per atacs físics. En aquest sentit, s’ha decidit fer efectiva l’adhesió de l’Ajuntament de Llucmajor al Conveni de lluita contra la violència de gènere ‘VIOGEN’. Una adhesió que, a més, possibilitarà l’augment d’efectius de Policia Local al municipi.

Policia Local

Pel que fa a la Policia Local, durant la campanya d’estiu que comprèn des de l’1 de juny al 20 de setembre, s’han efectuat un total de 299 denúncies per infracció de l’Ordenança Cívica Municipal de les quals; 64 pertanyen a infraccions relacionades amb el consum i venda d’alcohol, 19 menys que en la campanya de 2018 per mor de l’augment de la presència policial als carrers i 86 per molèsties als veïnats, 20 més que l’any passat a causa de l’augment d’habitatges vacacionals.

També s’ha efectuat una campanya de mobilitat personal elèctrica a 92 vehicles, dels quals s’han immobilitzat un total de 52. La major part a causa de no portar la matrícula corresponent.

Trànsit

Del 16 al 21 de juliol es va realitzar un control de taxis per comprovar si el servei s’ajustava a la normativa vigent, municipal i en matèria de viatges interurbans.

Dels 196 vehicles controlats, 97 amb llicencia de Llucmajor i la resta pràcticament de l’Ajuntament de Palma en un 90%, es van denunciar 6 de Llucmajor i 20 d’altres municipis, majoritàriament per carregar suplements de forma incorrecta per augmentar el preu final del trajecte.

Ho vols compartir?
Anterior
Acomiadament monges de la Caritat
Següent
Centenària a Llucmajor
Menú