Ajuntament i Govern visiten les obres del futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

Toni Catany

El projecte té un cost de 2,4 milions de € i el termini de les obres es preveu per a juny de 2021.

El batle de Llucmajor, Éric Jareño, ha estat aquest divendres l’amfitrió de la visita que realitzat la presidenta del Govern, Francina Armengol a les obres del futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

A l’acte han assistit; la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa; el president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares; i l’arquitecte encarregat de les obres, Josep Lluís Mateo; la primera tinent de batle de Comerç, Noemí Getino; la tinent de batle de Cultura, Xisca Lascolas; el regidor de Turisme, Ginés Sáez; la delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas; i la directora general de Coordinació, Yolanda Garví.

El projecte té un cost de 2,4 milions de € sufragats íntegrament pel Govern i un termini d’execució que finalitza el juny de 2021. L’immoble està situat al carrer del Cardenal Rossell, 4, de Llucmajor, en una superfície de 1.625 m².

El batle ha mostrat la seva satisfacció “pel bon ritme de les obres i per comptar amb un espai cultural on es pugui gaudir de l’obra d’un artista tan estimat al poble com Toni Catany”.

Jareño ha recordat que durant el temps en què es fan les obres, la Fundació Toni Catany realitza les seves activitats al Claustre de Sant Bonaventura, “on precisament en aquests moments s’exposa l’obra: ‘Diàfana’ de Carla van de Puttelaar”.

Per la seva banda, la presidenta, Francina Armengol, ha constatat la importància d’obres com aquestes “que responen a un somni nascut l’any 2009, quan era la presidenta del Consell de Mallorca, conjuntament amb el mateix autor. Crec que Toni Catany estaria molt content de veure que es materialitza allò que es va programar fa més d’una dècada”.

“El somni de Toni Catany era comptar amb un centre de fotografia internacional al seu poble natal Llucmajor, que pogués donar una nova dimensió cultural al poble i donar la importància que es mereix a una branca de la cultura com és la fotografia”.

L’autor volia que en el centre es donés rellevància als nostres artistes internacionals, exposar el seu nombrós arxiu de fotografia i fer del centre un espai viu i interactiu, conservant la idiosincràsia de l’edifici. “Crec que aquest somni s’ha complit”, ha dit la presidenta.

En finalitzar la visita a les obres, els assistents s’han traslladat al claustre de Sant Bonaventura on s’ha projectat el vídeo sobre el procés de les obres del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany. En acabar, han fet un recorregut per l’exposició de Carla van de Puttelaar, guiats pel president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares.

Ho vols compartir?
Anterior
Convocatòria proves de català gener 2021
Següent
BAN poda 2020
Menú