Comerç

L’AJUNTAMENT ARRENCA UNA CAMPANYA PER FOMENTAR EL CONSUM DE PRODUCTES I SERVEIS A L’ÀMBIT LOCAL

Amb el lema: ‘Vine a comprar al comerç de Llucmajor, ara et necessitem a tu’, la iniciativa vol conscienciar als ciutadans de la necessitat de consumir l’oferta del teixit empresarial autòcton.

L’Ajuntament de Llucmajor, a través de la Regidoria de Comerç, ha llançat una campanya que amb el lema: ‘Vine a comprar al comerç de Llucmajor, ara et necessitem a tu’, vol conscienciar als llucmajorers i llucmajoreres de la necessitat de consumir els serveis i productes que ofereix el teixit empresarial del municipi.

Segons ha explicat la primera tinent de batle de Comerç, Fires i Mercats, Noemí Getino, la campanya ha sorgit amb motiu de “mostrar el nostre suport a tot el comerç i empreses del municipi que estan passant per un dels seus pitjors moments econòmics derivat de la crisi sanitària de la Covid”.

“Volíem una campanya que despertés sentiments i ens fes recordar que el comerç de proximitat, el local, ha estat aquí a cada moment per a cobrir multitud de necessitats i ajudar-nos en el dia a dia; i continua estant ara, amb la diferència que en aquests moments ens necessiten més que mai i és hora de bolcar-nos en ells i ajudar-los a superar aquesta crisi”.

Gran diversitat en l’oferta

Per fortuna i com podem apreciar en la campanya, Llucmajor és un municipi amb el comerç local implantat per tot el terme, amb gran varietat de productes i diversitat, hi ha unes 1.200 empreses entre comerços i serveis.

Getino especifica que “s’han triat comerciants reals del municipi amb la intenció de marcar més encara la seva presència, què són una realitat, què són aquí”. Aquesta, diu la regidora, “és una campanya realitzada per a tot el comerç local del municipi ideada amb la finalitat de donar veu a un sector que ara ens necessita a nosaltres més que mai. Un sector que ens ha calçat, ens ha vestit, ens ha cuidat la vista, el cabell, cuida les nostres mascotes, és present en les nostres celebracions i ara ens demana ajuda perquè ens necessita i consideram l’hem d’ajudar”.

La campanya ha volgut mostrar la diversitat tant de productes que es poden trobar en el municipi, com les diferents zones en què es divideix el terme municipal (Arenal, Urbanitzacions i Ciutat), així com la diversitat de negocis i comerciants. “Una diversitat tan gran que fa que no sigui necessari desplaçar-se fora del municipi per realitzar les compres necessàries o acudir a un professional per contractar els seus serveis”.

La campanya fa referència no sols al petit comerç sinó també als emprenedors, “als que hem d’animar especialment en aquests moments difícils (restaurants, cafeteries, agroturismes, despatxos, etcètera)”.”

Al llarg de tot l’any es realitzen diferents esdeveniments a Llucmajor per promocionar el comerç local.

Durant el mes de maig s’organitza un esdeveniment en què participen comerços locals de tot el terme municipal.

També, durant les Fires del mes d’octubre, es dediquen diferents esdeveniments específics per promocionar el comerç local, en els quals participen distintes empreses del municipi de Llucmajor.

Durant l’època de Nadal, l’Ajuntament convoca un concurs per seleccionar i premiar les tres millors decoracions de Nadal (tant d’ornamentació de façana com interior), amb l’objectiu d’embellir la zona comercial de Llucmajor i dinamitzar el comerç local durant aquestes festes. També es duen a terme mercadets de Nadal a diferents nuclis urbans del municipi, en què participen comerços locals i artesans.

Relació d’esdeveniments realitzats des de l’àrea de Comerç durant l’any

POP UP STORE: Esdeveniment que es realitza el mes de maig en el qual participen els comerços del municipi.

FIRA D’OPORTUNITATS: Es realitza el dissabte abans de la Tercera Fira, i hi participen els comerços del municipi.

MOSTRA LLUCMAJORERA: Té lloc el dia de la Darrera Fira i hi participen els comerços i empreses del municipi.

CONCURS DE MOSTRADORS DE NADAL: Es fa durant l’època de Nadal.

MERCATS DE NADAL: S’organitzen mercats de Nadal en distints nuclis urbans: Llucmajor, s’Arenal i Badia Gran.

Enguany des de Comerç s’han duit a terme diverses campanyes per millorar el comerç local:

– Campanya “Millora del comerç”

– Campanya “Pa d’aquí”

Campanya “Millora del comerç”

Campanya que es realitza mitjançant un programa de millora del comerç que promou la Direcció General de Comerç a través de l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears).

Aquesta campanya té com a objectiu la participació del sector comercial del municipi, amb la finalitat d’identificar les necessitats d’aquest sector i avaluar les necessitats del municipi, per tal de presentar una proposta d’accions adequada a les necessitats.

Campanya «Pa d’aquí»

Campanya per aconseguir que els forns del municipi s’adhereixin a la marca “Pa d’aquí”.

La marca “Pa d’aquí” és un distintiu de qualitat que vol posar en valor el pa tradicional de les Illes Balears. Per formar part d’aquesta marca de qualitat l’establiment o forn ha de complir dos requisits:

1. Un mínim d’un 70 % ha de ser d’elaboració pròpia.

2. Hi ha d’haver com a mínim dues varietats típiques de les Illes Balears (pa pagès moreno, pa pagès blanc, pa de xeixa, panet, magraneta, viena, panet d’oli, galetes d’Eivissa, coc de Ciutadella i galeta d’oli).

A més, des d’octubre la marca “Pa d’aquí” disposa d’una aplicació mòbil que facilita la localització dels forns i establiments que en formen part, la qual fa possible que el client que vol consumir aquest tipus de pa sàpiga on trobar-lo, i permet també la promoció de productes i especialitats del forn.

Menú