Un carril per a bicicletes unirà el nucli antic amb centres educatius, esportius i culturals

Un carril per a bicicletes unirà el nucli antic amb centres educatius, esportius i culturals

Tendrà un recorregut de set kilòmetres i ja està en marxa la primera fase de dos

El cèntric carrer Bisbe Taixequet de Llucmajor, ubicat devora la plaça del centre del municipi, serà l’eix vertebrador des d’on naixarà el primer carril d’ús exclusiu per a bicicletes del municipi. Aquest “ciclocarrer” unirà el centre amb els col·legis públics sa Marina i Jaume III, en una primera fase que tendrà un recorregut de gairebé 2 kilòmetres.

Aquesta primera part del projecte compta amb un pressupost de 18.300 euros i va sorgir en els pressupostos participatius de 2017. En una segona fase, d’aproximadament 5 kilòmetres més, l’Ajuntament de Llucmajor ampliarà aquesta via per a bicicletes que arribarà fins a l’IES Llucmajor, als col·legis de Nostra Senyora de Gràcia i Sant Bonaventura, la zona poliesportiva (piscines, pavellons i camp de futbol) i el centre cultural del Claustre de Sant Bonaventura que acull també la biblioteca municipal.

El regidor de Participació Ciutadana i Esports, Tomeu Tugores, apunta que “aquest és un dels projectes destacats dels pressuposts participatius de 2017 i, encara que ara només en duguem a terme la primera fase, executarem la segona ja sia via pressupostos participatius si sorgeix la proposta o com a inversió ordinària, per tal que aquest carril per a bicicletes contribueixi a fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport sobretot entre els nins, nines i joves del municipi”. “Pensam que si tothom compleix les normes de circulació, garantim la seguretat dels ciclistes i farà també que els pares i mares estiguin més tranquils”, afegeix.

Tugores destaca la tasca realitzada per la Policia Local de Llucmajor que ha dissenyat i proposat els canvis circulatoris i la senyalització necessaris i ha dissenyat el projecte per tal de complir les normes de seguretat i garantir la seguretat dels ciclistes.

Ho vols compartir?
Anterior
Dissabte, dia 12 de maig, torna la Pop up Store
Següent
Propera visita de la Unitat Mòbil de la Policia Nacional per a la renovació/expedició DNI
Menú