“Toni Catany, barques i peixos”, un elogi a la vida en el que fou el seu darrer projecte

"Toni Catany, barques i peixos", un elogi a la vida en el que fou el seu darrer projecte

L’exposició romandrà oberta del 28 de setembre al 28 de gener de 2019

El Claustre de Sant Bonaventura acull des d’avui i fins al vinent dia 28 de gener de 2019, l’exposició “Toni Catany, barques i peixos. De la mar a la costa oriental de Veneçuela”, organitzada per la Fundació Toni Catany amb el patrocini de l’Ajuntament de Llucmajor.

A l’acte hi ha assistit el batle de Llucmajor, Gori Estarellas; el regidor de Cultura i Fires i Festes, Lluís Segura; el president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares; el director de la fundació i comissari de l’exposició, Antoni Garau i Adrià Pujol, pintor mallorquí establert a Veneçuela i bon amic de Toni Catany i que l’acompanyà i guià en els seus viatges arreu del país.

Miquel Bezares ha destacat que aquesta exposició “correspon a un projecte del darrer any de la vida de Toni Catany i, curiosament, és una celebració de la vida i de l’amistat i un homenatge a un país que ara precisament viu uns moments molt complicats”. Bezares ha agraït a l’Ajuntament de Llucmajor el seu “patrocini exclusiu” en aquesta novena exposició de la Fundació a Llucmajor. Ha afegit que “és una exposició que escau molt en temps de Fires i festa”.

El comissari de l’exposició, Antoni Garau, ha explicat que la sèrie de fotografies d’aquesta exposició correspon a un treball fet per Catany al seu estudi de Barcelona, durant el març del 2013 (any de la sobtada mort de Catany), a partir de les barques i els peixos de fusta que havia portat dels nombrosos viatges realitzats per la costa oriental de Veneçuela i l’illa Margarita entre el 1991 i el 2008, també formen part del llibre inèdit, “Toni Catany. Barques i peixos de la mar, a la costa oriental de Veneçuela”.

A l’exposició no només hi ha les fotos fetes a Barcelona sinó també les presses als llocs de Veneçuela i a diferents persones i personatges que anà trobant i fotografiant en el decurs dels seus viatges. “És un zoom a la realitat del país”, apunta Antoni Garau. L’exposició està composta per 70 fotografies i hi ha també personatges que va conèixer en els seus viatges.Per a fer la mostra, s’han consultat les llibretes dels viatges, fet que permet “fer parlar a Toni Catany amb les seves paraules a través de cites seves dels seus viatges”.

Ho vols compartir?
Anterior
El Govern balear convocarà un concurs d’idees per a la construcció del nou centre de salut de s’Arenal
Següent
Pregó de les Fires de Llucmajor 2017
Menú