Sant Antoni 2014

Sant Antoni 2014

Llucmajor ha celebrat les festes de Sant Antoni programant una sèrie d’actes als diferents indrets del municipi. Aquests actes començaren el passat divendres 17, amb un contacontes a la biblioteca municipal de Llucmajor titulat “Dimonis, dimonions i dimonies”.

Dissabte 18, a les dotze del migdia, la plaça de Joan de Borbó de Badies acollí les tradicionals beneïdes. Més d’un centenar de veïns s’acostaren amb els seus animals per rebre la benedicció de mans del rector de la Parròquia de Santa Maria Assumpta. Els gegants en Miquel i na Càndida, portats pels Geganters de Llucmajor i els Xeremiers de s’Arenal, obriren la desfilada de totes les mascotes que s’acostaren a la plaça. A la placeta de s’Arraval de Llucmajor els veïns organitzaren un taller de fabricació d’instruments de canya, una rondalla per al públic més jove que hi assistí, una ximbombada i una ballada popular. A les 18 hores els dimonis sortiren de l’Ajuntament de Llucmajor per oferir el seu ball a tota la gent del poble, juntament amb l’Escola d’Instruments Tradicionals de Capocorb i la Batucada Joves Bonaventura. Ballaren davant l’Ajuntament, a la placeta de s’Arraval (on encengueren el fogueró) i davant la Residència, perquè els majors del poble també gaudissin de la festa de Sant Antoni. A s’Arenal també sortiren la colla de dimonis acompanyats pels Xeremiers de s’Arenal, que es passejaren pels diferents foguerons del nucli.
Diumenge 19, a les 11 hores, desfilaren pels carrers de Llucmajor la Colla de Dimonis i Sant Antoni, la Banda de Música, les carrosses, les agrupacions de ball, l’Escola de Xeremiers, cavalls, carros i molts d’animals de companyia per participar a les beneïdes. El vicari de Llucmajor, el pare Pep Gelabert, fou qui presidí la beneïda de tots aquests animals. A s’Arenal fou el pare Jordi qui beneí tots els animalets dels veïnats d’aquella zona, i els grups de ball de bot també amenitzaren la festa amb les seves danses.
En total seixanta-vuit foguerons s’han cremat arreu del municipi de Llucmajor, organitzats per gent particular, associacions de veïnats, col•legis, etc.
L’Ajuntament de Llucmajor agraeix la implicació de tota la gent que col•labora i fa possible aquesta festa.

Ho vols compartir?
Anterior
Eliminació de bosses de la processionària mitjançant dispars d’escopeta
Següent
L’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de Llucmajor presenten Expocaixa Tecnorrevolució
Menú