Presentació de la col·lecció digital de les Jornades d’Estudis Locals de Llucmajor

Ahir al vespre, al Claustre de Sant Bonaventura, es va presentar la col·lecció digital de les Jornades d’Estudis Locals de Llucmajor. 

A partir duna proposta sorgida de la Comissió científica de les JEL, lany passat es va signar un conveni entre lAjuntament de Llucmajor i la Universitat de les Illes Balears (UIB) per dur a terme la digitalització, catalogació i publicació de les Jornades dEstudis Locals de Llucmajor a la Biblioteca Digital de les Illes Balears per tal de digitalitzar, catalogar i publicar a la BiDIB (Biblioteca Digital de les Illes Balears) les seves actes, així com la preservació digital a llarg termini dels seus arxius digitals.

De moment shan catalogat els cinc toms corresponents a les cinc edicions publicades. Però la intenció és que cada anys es vagi incorporant cada nou tom. 

Sha creat una col·lecció digital que formarà part de la BIDIB, per facilitar-ne la consulta en accés obert al públic en general. 

Lacte contarà amb la participació del cap del Servei de Documentació i Arxiu de la UIB. Aquest servei ha estat el responsable dextreure i catalogar de manera individualitzada els 139 articles, inclosos en els cinc volums editats de les Jornades. Això permetrà i facilitarà molt la recerca dinformació per paraules clau des de qualsevol terminal web. 

Així es dona accés universal a totes i cada una de les comunicacions i ponències presentades, ja que estaran disponibles als principals repositoris digitals bibliogràfics i a les xarxes de recerca científica més prestigioses. 

Amb aquest nou recurs es dona una nova passa en la difusió del coneixement científic i humanístic de tot el municipi arreu del món i fomenta la participació i reconeixement dels participants a les Jornades dEstudis Locals, que enguany celebraran per novembre la seva VII edició dedicada a larquitectura i territori. 

Per la seva part, la Regidora de Cultura, Xisca Lascolas va declarar a lacte que El conveni de digitalització de les actes de les Jornades d’Estudis Locals de Llucmajor suposen donar més prestigi tant a l’organització de les mateixes com a tots els comunicants a part del reconeixement al treball realitzat. Amb això, s’exigirà més a les futures comunicacions tenint en compte la difusió que suposa mitjançant les eines digitals”.

Ho vols compartir?
Anterior
Contracte menor per a l’auditoria de comptes anuals de l’exercici 2022 del Patronat de la Residència de persones majors de Llucmajor
Següent
Contracte menor de servei de tractament químic per a l’eliminació d’herbes en els carrers dels nuclis urbans de Llucmajor
Menú