Medalla d’honor de la Xarxa Infojove 2013 a Joana Xamena, del Centre d’Informació Jove de Llucmajor.

Medalla d’honor de la Xarxa Infojove 2013 a Joana Xamena, del Centre d’Informació Jove de Llucmajor.

En l’edició del premis de 2010 el CIJ de Llucmajor fou premiat en la categoria de millor projecte en el vint aniversari de la seva creació per la constant col•laboració amb la Xarxa Infojove. D’altra banda, en l’edició de 2011, el CIJ de Llucmajor també va ser premiat com a millor projecte per la promoció de la participació dels corresponsals juvenils.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats va celebrar ahir, dimecres, 17 d’abril, el Dia Europeu de la Informació Jove amb el lliurament dels premis de la Xarxa Infojove de les categories de millor informador, millor projecte d’informació jove i millor col•laborador extern de la Xarxa Infojove.
En el decurs de l’acte, organitzat per l’Institut Balear de la Joventut, han estat premiats el Centre d’Informació de l’Ajuntament de Sóller per la seva tasca a través del Facebook; Joana Xamena, responsable del Centre d’Informació Jove de Llucmajor, per la seva trajectòria, i el Centre Balears Europa per la seva col•laboració en la difusió dels programes europeus per a la joventut.

A l’acte hi han assistit la directora general de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà; la directora de l’Institut Balear de la Joventut, María José Frau, i el director del Centre Balears Europa, Vicente Enguidanos, i el regidor de joventut de l’Ajuntament de Llucmajor, Antoni Campos, entre d’altres.

La celebració del Dia Europeu de la Informació Jove, que enguany arriba a la sisena edició, respon a una iniciativa de l’ERYICA (Agència Europea d’Informació i Assessorament per als Joves), que l’any 2008 va proposar el dia 17 d’abril per commemorar aquest servei.

Per aquest motiu, la Direcció General de Cultura i Joventut, dependent de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, ha organitzat, a través de l’Institut Balear de la Joventut, un programa d’actes que inclou, entre d’altres, el lliurament dels premis Xarxa Infojove 2013 i la impartició de diferents tallers formatius.

Els serveis d’informació juvenil varen néixer a Espanya amb la finalitat d’afavorir la transició de l’escola a la feina dels joves de la primera generació democràtica del nostre país i es dóna la circumstància que enguany la Xarxa Espanyola de Serveis d’Informació Juvenil (REDSIJ) fa 30 anys.

Avui en dia hi ha més de 3.000 centres d’informació juvenil a Espanya dependents de les comunitats autònomes, dels ajuntaments i de diverses iniciatives socials.

A les Illes Balears hi ha, actualment, 60 serveis d’informació juvenil repartits entre els municipis de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, que, per les seves iniciatives, gestió i diligència, mereixen el reconeixent explícit que suposa la concessió dels premis al millor projecte, al millor informador o informadora juvenil i també al millor col•laborador extern.

Els premis que s’han concedit avui varen ser creats l’any 2010 per decisió de la Comissió de Qualitat de la Xarxa Infojove amb l’objectiu de reconèixer la capacitat d’innovació, dedicació i solidaritat dels equips d’informadors juvenils.

Ho vols compartir?
Anterior
Jornada portes obertes Escoleta Penya-Segat- Sa Torre
Següent
Jornada portes obertes Escoleta Trencadors – S’Arenal
Menú