Llucmajor rebaixarà en un 39% la taxa de residus a qui recicli de manera correcta

PilarBonet_ITR

Per aconseguir el descompte els ciutadans s’hauran d’adherir a un programa d’inspecció tècnica.

L’equip de govern de Llucmajor per continuar amb les accions del nou pla de residus, ha decidit que s’ha de premiar a les persones que a les seves llars reciclen de manera correcta. D’aquesta manera, s vol incentivar aquest principi aplicant el concepte de tarifa diferenciada pels contribuents que realitzin la separació en origen. 

“No podem defugir que hi ha població que té molt clar on va cada fracció, separa i en el cas de la recollida porta a porta, compleix perfectament els dies de recollida, per això com administració no podem més que premiar-los i ho farem a través d’un programa d’Inspecció Tècnica de Residus (ITR)”, ha explicat la regidora de Manteniment Urbà, Pilar Bonet. Des de l’Ajuntament s’editarà tota la informació per participar i es farà difusió a tot el municipi mitjançant una campanya.

Descomptes a la taxa

Aquestes modificacions suposen unes diferències a la baixa entre els usuaris adherits al programa de fins al 39% respecte als no adherits, a més suposa una rebaixa de fins al 15 % (-31 €) respecte a l’actual cost de la taxa.

Pel que fa als comerços aquestes rebaixes representen entorn del 30%, i el 10 % respecte a l’actual taxa. Pe contra, als usuaris que no s’adhereixin al programa, i per tant no es comprometin a separar efectivament els seus residus, aquestes tarifes es veuran incrementades fins a un 17% respecte a l’actual taxa. “Creiem fermament que Llucmajor ha de donar passes cap a ser un municipi sostenible i des de l’administració local dotam de les eines necessàries per aconseguir aquest objectiu”, ha declarat el Batle, Eric Jareño.

Pel que fa als habitatges en rústic, amb motiu de la redistribució dels contenidors en sòl rústic i creació les àrees d’aportació vigilades, s’ha reduït fins al 50% del cost de la recollida, en cas d’estar adherits al programa. Així en el cost total de la taxa per aquests usuaris percebrà una rebaixa del 80% respecte a l’actual taxa (-105 €).

Programa ITR

Tots els que es vulguin adherir al programa ITR ho podem fer a les oficines d’informació emplenant una sol·licitud. Aquest document compromet a la persona interessada a separar correctament la fracció orgànica, el paper/cartó, els envasos de vidre i els envasos lleugers i el rebuig en diferents recipients i a dipositar-los en els contenidors corresponents o fer ús del servei de recollida porta a porta.

L’Ajuntament comprovarà la correcta separació dels residus mitjançant una inspecció tècnica de residus (ITR) als habitatges inscrits voluntàriament. Per tant, s’haurà de permetre l’entrada al domicili a les persones autoritzades per l’Ajuntament, que examinaran que es fa la separació de manera correcta i, a més, resoldran els dubtes que pugui tenir el ciutadà. Les visites es faran durant l’any 2021, any en el qual s’aplicarà la tarifa diferenciada.

Documentació adjunta
Model de sol·licitud ITR autoemplanable. (Publicació dia 04-01-2021)
FormulariCastellanoLlucmajorITR. (Publicació dia 04-01-2021)

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor no cobrarà la taxa d’ocupació de via pública als bars i restaurants del municipi durant el 2021
Següent
Borsa de personal funcionari interí tècnic d’esports per a posteriors nomenaments com a personal funcionari interí
Menú