Llucmajor prorroga les mesures per incentivar la recuperació econòmica dels bars i restaurants

Batle bar

L’equip de govern ha inclòs diverses mesures als comptes municipals del 2022 per ajudar als empresaris llucmajorers

L’equip de govern ha inclòs diverses mesures als comptes municipals del 2022 per ajudar als empresaris llucmajorers

El pròxim 31 de desembre s’acaba el termini d’exempció de la taxa que regula l’ocupació de via pública o terrenys d’ús públic amb taules, cadires i altres elements de caràcter desmuntable que es va posar en marxa a principis d’any.

Vista l’actual situació econòmica i l’estat dels negocis de restauració locals, l’Ajuntament ha decidit prorrogar la mesura durant el primer trimestre de 2022. “Aquests bars i restaurants locals han estat molts colpejats per la pandèmia, per això, volem estar al seu costat amb mesures que siguin efectives per ells”, ha explicat el Batle, Eric Jareño.

Cal esmentar que, durant el 2021, l’Ajuntament ha deixat d’ingressar uns 60.000 euros per l’exempció de la taxa. D’igual manera es va aplicar una bonificació del vint per cent llocs de venda de fruita, verdures, hortalisses, flors i plantes naturals, comestibles i similars, així com per als llocs dels mercats ambulants i mercats de segona mà. Precisament en el cas dels mercats setmanals, no s’han interromput durant la pandèmia.

“L’equip de govern pretén, durant el pròxim any, seguir incentivant el teixit econòmic local, de fet als pressuposts que es presentaran ben aviat, es preveuen diferents mesures”, ha explicat Jareño. Per part de l’àrea econòmica municipal s’ha tengut en compte totes les variables que poden influir en el dia a dia d’un negoci. D’aquesta manera es realitzarà una rebaixa de 100 € en la taxa directa de fems per tots aquells negocis obligats a tancar durant el 2021 per la pandèmia. La novetat és que no caldrà apuntar-se, tan sols demostrar el cessament d’activitat.

Ho vols compartir?
Anterior
Borsa de treball de personal laboral d’encarregat per a posteriors contractacions com a personal laboral temporal
Següent
Esborrany del Reglament de segona activitat per a la Policia Local
Menú