Llucmajor presenta la seva Memòria anual de Serveis Socials

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Llucmajor han presentat la seva Memòria d’actuacions i intervencions realitzades durant l’any passat.

En aquesta, destaquen l’augment del personal de Serveis Socials que atén persones amb necessitats especials en el municipi, havent passat a 32 en total, entre els quals s’inclouen treballadors socials, educadors, auxiliars administratius, psicòlegs o treballadors familiars entre altres.

Al mateix temps, des de l’àrea de Serveis Socials han volgut subratllar la signatura de diferents convenis de col·laboració amb entitats socials per a dur a terme un treball conjunt amb aquestes, entre les quals es troben Projecte Home i Projecte Jove, Fons Mallorquí de Solidaritat, Dentistas sobre Ruedas, ADDA, Fundació La Caixa o Mater Misericordia.

Quant a nombre de persones ateses, els Serveis Socials han realitzat intervencions amb un total de 1.852 persones, englobades en 1.191 expedients que s’han treballat en algun moment de l’any 2023.

Si parlem d’ajudes domiciliàries, s’han atès 154 persones, principalment persones majors o dependents.

A més d’aquesta mena d’ajudes, s’ha iniciat el Pla Local dInfància i Adolescència de Llucmajor (PLIA pels seus inicials), l’objectiu del qual és garantir els drets dels nens i nenes i adolescents del municipi amb la implicació i participació de la comunitat, destacant els agents directament implicats amb el desenvolupament del col·lectiu més jove de Llucmajor.

També s’ha donat continuïtat a la Mesa de Convivència de sArenal que va néixer amb l’objectiu de donar una resposta als nous reptes, necessitats i situacions de dificultat i problemàtiques de sArenal de Llucmajor i de Palma. Aquest grup de treball s’ha caracteritzat amb els anys a ser un grup clau per a promoure iniciatives de caràcter social, cultural, educatiu o de salut entre la població d’aquest nucli poblacional.

Per a María Cristina Pomar, regidora de Serveis Socials la labor que desenvolupa el nostre personal de Serveis Socials és, en moltes ocasions, una labor que és invisible, però a la qual hem de donar la importància i el reconeixement que es mereix. Cada vegada tenim més peticions d’ajuda i atendre-les totes és la nostra obligació”.

La batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas, va afegir que amb la presentació d’aquesta Memòria volem donar visibilitat no sols a la nostra àrea de Serveis Socials, sinó presentar uns resultats que reflecteixen la implicació d’aquest Consistori amb el benestar i l’atenció als nostres veïns que no passen per una situació fàcil. L’Ajuntament és sempre, per definició, l’Administració Pública que està més prop del veí, i així ha de continuar sent per part nostra en aquests casos, donant l’atenció necessària a les persones que així ho demandin”.

Ho vols compartir?
Anterior
Acord de la Junta de Govern Local per la qual s’aprova la convocatòria i les bases que han de regir la cobertura provisional, en comissió de serveis pel sistema de lliure designació, del lloc de treball de Cap de Servei d’Urbanisme
Següent
Ordre del dia Ple 29 de maig
Menú