Llucmajor no cobrarà la taxa d’ocupació de via pública als bars i restaurants del municipi durant el 2021

Pleno

Als mercats setmanals es bonificarà un 20% del total de la taxa duran el pròxim any.

L’Ajuntament de Llucmajor, vist que la crisi originada per la pandèmia de la Covid, s’allarga, ha aprovat en el ple continuar amb mesures fiscals per ajudar al teixit econòmic local. Així, s’ha decidit eliminar la taxa que regula l’ocupació de via pública o terrenys d’ús públic amb taules, cadires i altres elements de caràcter desmuntable, per extensió de l’activitat, amb finalitat lucrativa.

Aquesta mesura suposa que es deixarà d’ingressar uns 60.000 euros. “Aquesta exempció es una acció directe que l’administració local pot fer per paliar, en certa manera, els efectes derivats de l’estat d’alarma, sobretot a bars i restaurants”, ha explicat la regidor d’Economia i Hisenda, Pilar Bonet.

Per altra banda, i seguint dins la mateixa línia, la taxa de l’ocupació de la via pública o de terrenys d’ús públic per parades de venda de fruita, verdures, hortalisses, flors i plantes naturals, comestibles i similars, així com per les parades dels mercats ambulants i mercats de segona mà, es veurà bonificada en un 20% de total. 

“Els mercats, sobretot, els setmanals, han tengut un cop molt fort durant el darrer any, per això, amb aquesta rebaixa volem col·laborar amb aquests empresaris que són, sobretot, productors locals, artesans i petits comerciants, a recuperar-se”, ha explicat la regidor de Mercats, Noemí Getino. La decisió de l’Ajuntament suposarà deixar d’ingressar uns 50.000 euros per la taxa.

En total, les dues mesures fiscals suposaran una injecció d’un 110.000 euros per l’economia local. Des de l’equip de govern es valora positivament que, malgrat la situació econòmica de l’Ajuntament no és del tot bona, es pot col·laborar a paliar el gran impacte negatiu de la crisi a l’activitat econòmica. Així mateix, s’ha subratllat la intenció de l’àrea d’Economia de continuar fent les modificacions necessàries per afavorir la recuperació del municipi.

Ho vols compartir?
Anterior
Oferta d’Ocupació Pública 2020
Següent
Llucmajor rebaixarà en un 39% la taxa de residus a qui recicli de manera correcta
Menú