Llucmajor ja compta amb un veterinari municipal

Canera Llucmajor

L’Ajuntament ha resolt el concurs per a la contractació d’un servei tècnic especialitzat de veterinària per vetllar per la salut dels animals de la canera municipal

A partir d’aquest mes de setembre, l’Ajuntament de Llucmajor disposa d’un veterinari municipal que té com a principals funcions vetllar per la salut dels animals que es troben a la canera municipal, realitzar unes 150 castracions de moixos per aplicar el protocol de gestió de colònies felines i elaborar un projecte per ampliar el nucli zoològic de la canera municipal. El contracte, que es va signar el passat dia 31 d’agost, té una durada d’un any amb una previsió de tres possibles pròrrogues per al mateix període. 

En aquest sentit, el principal objecte del contracte consisteix en vetllar pel manteniment de l’òptim estat de salut dels animals que romanen a la canera municipal, mitjançant un seguiment tècnic especialitzat per part d’un veterinari col·legiat. El nou menescal haurà de realitzar visites periòdiques al centre per atendre els animals, administrar-lis les vacunes obligatòries o fer desparasitacions quan sigui necessari. 

A més, el contracte també estableix que el veterinari ha de dur a terme prop de 150 castracions de moixos per tal d’aplicar el protocol de gestió de colònies felines urbanes que ha aprovat recentment l’ajuntament. 

D’altra banda, el nou veterinari municipal ha d’adaptar part de les instal·lacions de la canera per a poder acollir de forma temporal els moixos que necessit un refugi mentre no siguin adoptats o tornin a la seva colònia. Així mateix, s’ha d’encarregar també d’elaborar un projecte per ampliar el nucli zoològic de la canera municipal per donar cabuda a altres animals.

En els propers dies està previst que es dugui a terme la primera reunió tècnica entre el veterinari i els arquitectes municipals per a començar a treballar en les adaptacions i millores de la canera. 

El regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de Llucmajor, Guillem Roig, explica que “després de més d’un any de feina a la fi hem aconseguit fer realitat aquesta contractació amb la que complim un dels compromisos de l’equip de govern respecte el benestar dels animals al nostre municipi”.

Ho vols compartir?
Anterior
Esborrany reglament municipal del servei de sanejament d’aigües residuals
Següent
ESPAIS FAMILIARS curs 2021-22
Menú